09:00 13.09.2017

Європарламент пропонує скасувати плату за роумінг для України, Грузії і Молдови

2 хв читати
Європарламент пропонує скасувати плату за роумінг для України, Грузії і Молдови

У Європейському парламенті пропонують ввести для України, Грузії і Молдови модель "Східне партнерство-плюс", що передбачає скасування плати за роумінг, створення трастового інвестиційного фонду для України і можливість введення нових санкцій проти РФ, повідомило "Радіо Свобода".

"Ці запропоновані заходи напередодні листопадового саміту програми ЄС "Східне партнерство" містяться в проекті доповіді з рекомендаціями Європарламенту іншим європейським інститутам за цією програмою, з якою познайомилося "Радіо Свобода". Європарламент пропонує для цих трьох країн-учасниць програми подати привабливу модель "Східного партнерства -плюс", яка передбачала б, крім згаданого, також введення для цих країн односторонніх тарифних преференцій або створення широкосмугових каналів зв'язку з ними високої потужності", - зазначено в повідомленні "Радіо Свобода".

Подібна модель "Східне партнерство-плюс" може бути запропонована і іншим членам "Східного партнерства" - Білорусі, Вірменії та Азербайджану - але тільки, коли вони будуть готові.

"За безвізом - безроумінг! Європарламент цілком серйозно збирається скасувати роумінг для трьох країн Східного партнерства - України, Грузії і Молдови .... Крім того пропонують зробити трастовий фонд для України з європейських державних і приватних інвесторів для вкладення в інфраструктуру. Якщо політичні крикуни все не зіпсують, то рішення ЄП може бути в цьому році. Принаймні, 14 вересня Комітет у закордонних справах Європарламенту розгляне документ", - прокоментував ініціативу Європарламенту глава української делегації в ПАРЄ, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Володимир Ар'єв.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА