11:37 15.09.2017

США ввели санкції проти двох українських авіакомпаній

1 хв читати
США ввели санкції проти двох українських авіакомпаній

США внесли до списку антиіранських санкцій українські авіакомпанії "Дарт" і "Хорс".

Згідно з повідомленням на веб-сайті Міністерства фінансів США, такий захід застосовано у зв'язку з тим, що зазначені перевізники співпрацювали з авіакомпаніями Caspian Air і Al-Naser Airlines за допомогою надання їм літаків і послуг (мокрий лізинг).

Caspian Air потрапив під санкції з огляду на підтримку Корпусу вартових ісламської революції шляхом перевезення персоналу і незаконних матеріалів, зокрема й зброї, з Ірану до Сирії. Авіакомпанія Al-Naser потрапила під них через передання, щонайменше, восьми літаків Airbus A340 і одного літака Airbus A320 до Іранську Mahan Air, яка, в свою чергу, потрапила під санкції за надання фінансової, матеріальної та технологічної підтримки зазначеного корпусу.

Як повідомлялося, в травні 2017 року Європейська Комісія включила до списку авіаліній, що не відповідають міжнародним стандартам безпеки і яким заборонено функціонувати всередині ЄС, до так званого "чорного списку" українську авіакомпанію "Урга" (Кропивницький).

Авіакомпанія "Дарт" існує як чартерний авіаперевізник з 1997 року. Експлуатує літаки Bombardier Lear Jet 60, Airbus-320 та Boeing 737-300 / 500.

Авіакомпанія "Хорс" з 1990 року спеціалізується на регулярних і чартерних авіаперевезеннях як всередині України, так і до країн Європи, Близького Сходу і Африки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА