11:45 15.09.2017

Керівництво Каталонії закликає Мадрид до діалогу щодо референдуму

1 хв читати

Глава Женералітату, органу виконавчої влади в Каталонії, - Карлес Пучдемон, віце-прем'єр каталонського уряду Оріол Жункерас, голова парламенту Каталонії Карме Форкаделл і алькальдеса (глава міської ради) Барселони Ада Колау направили спільне послання королю Іспанії Феліпе VI і голові іспанського уряду Маріано Рахою з проханням схвалити проведення референдуму про самовизначення цього автономного співтовариства, повідомляє в п'ятницю іспанська газета "Паїс".

У посланні міститься заклик до вищого керівництва Іспанії розпочати відкритий і безумовний діалог щодо того, яким чином каталонці можуть провести референдум.

"У демократичних системах політичні конфлікти вирішуються через політичні пропозиції, які є результатом переговорів і діалогу. Між Каталонією і іспанською державою існує очевидний політичний конфлікт, що розташований далеко, і ми намагаємося врегулювати його з максимальним ступенем згоди. Ми були, є і будемо налаштовані на постійний діалог ", - наголошується в посланні.

Проведення референдуму про самовизначення Каталонії заплановано на 1 жовтня. Тим часом, Конституційний суд Іспанії призупинив дію закону про проведення цього референдуму.

Генеральний прокурор Іспанії Хосе Мануель Маса наказав органам поліції Іспанії, цивільної гвардії і автономної поліції Каталонії конфісковувати урни і бюлетені для голосування на референдумі про самовизначення Каталонії. Він також звернувся до спецслужб Іспанії з проханням уважно стежити за підготовкою влади Каталонії до референдуму.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ракетної атаки в Одесі збільшилася до п'яти осіб, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

Російські війська скинули на Куп'янськ-Вузловий авіабомби, постраждала пенсіонерка - прокуратура

На Донеччині внаслідок російських обстрілів загинули три людини, двоє поранені - голова ОВА

Після атаки на Одесу вже відомо про трьох постраждалих - мер

У Харкові вже двоє загиблих, ще 13 осіб поранено - мер

За уточненими даними, у Харкові одна людина загинула після авіаударів - Терехов

В ОДЕСІ ЩЕ ОДИН ВИБУХ - МЕР

Окупанти вдарили по Харкову КАБами, відомо про п'ятьох постраждалих - Синєгубов

В ОДЕСІ ЧУЛИ ВИБУХ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТУ В БІК МІСТА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заяви правоохоронців про реконструкцію тепломереж на вул.Антоновича із залученням бюджетних коштів не відповідають дійсності - "Київтеплоенерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА