15:29 18.09.2017

Консули відвідали утримуваного в РФ Павла Гриба

2 хв читати
Консули відвідали утримуваного в РФ Павла Гриба

Українські консули відвідали громадянина України Павла Гриба, утримуваного в СІЗО м. Краснодара (РФ), дозвіл на обстеження його лікарями досі не отримано, повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"Наші консули відвідали сьогодні П.Гриба. Але не надано дозвіл на обстеження українськими лікарями. Вимагаємо забезпечити доступ лікарів", - написала М.Беца на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, 28 серпня колишній співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (до м. Гомеля) на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися того самого дня. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав до Гомеля на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебував у розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ у Краснодарському краю в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває у слідчому ізоляторі на території РФ у Краснодарі.

14 вересня адвокат Андрій Сабінін повідомив, що П.Гриб отримав у СІЗО продукти, речі та гроші, питання з ліками на той час вирішувалося.

15 вересня сестра П.Гриба Ольга Гриб повідомила, що його перевели з СІЗО в Краснодарі (РФ) до лікарні, але до якої і чому - невідомо. "До нього не пускають ні українських консулів, ні незалежних лікарів", - сказала О.Гриб.

Вона припустила, що російські спецслужби можуть спробувати через своїх лікарів спростувати його діагноз - "синдром портальної гіпертензії", через який П.Гриб змушений щодня приймати ліки.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що П.Гриба перевели з СІЗО №5 до лікарні. У МЗС також вимагають від російської сторони негайно дозволити українським лікарям виконати обстеження П.Гриба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА