20:01 18.09.2017

Перепідписка на випуск євробондів України була шестиразовою

2 хв читати
Перепідписка на випуск євробондів України була шестиразовою

Перше після тривалої перерви розміщення суверенних єврооблігацій України, підсумки якого наразі тривають, мало високий попит серед інвесторів - перепідписка на нього була шестиразовою, заявив президент України Петро Порошенко.

"Це яскраве свідчення того, що весь світ сьогодні грошима голосує за віру в Україну і за ефективність наших реформ", - сказав він на зустрічі з лідерами української громади в Нью-Йорку в понеділок.

Водночас глава держави не уточнив інших результатів розміщення.

Як повідомлялося з посиланням на джерела, обсяг розміщення 15- річних єврооблігацій становитиме $ 3 млрд, прибутковість - 7,375%. З цієї суми більше половини буде направлено на викуп єврооблігацій з погашенням в 2019-2020 року загальним номіналом 1,576 млрд. Нові євробонди мають амортизаційну структуру: погашення здійснюватиметься чотирма рівними траншами у 2031-2032 роках.

Організаторами угоди виступають BNP Paribas, Goldman Sachs і JP Morgan. Road show єврооблігацій відбулося минулого тижня в Лондоні, Бостоні та Нью-Йорку. Під час збору заявок Україні вдалося значно знизити прибутковість випуску: початковий орієнтир становив 7,75%, потім його було знижено до рівня близько 7,625, фінальний діапазон становив 7,375-7,5%, розміщення відбудеться за його нижньою межею. Боргові папери країни мали значний попит серед інвесторів - обсяг книги заявок, за попередніми даними, становив близько $9,3-10 млрд, в угоді беруть участь до 400 інвесторів.

Нова угода буде першим ринковим розміщенням для країни з 2013 року, тоді Україна продала 10-річні єврооблігації на $1,25 млрд із прибутковістю 7,5% річних. У 2014-2016 роках Україна щорічно розміщувала 5-річні єврооблігації обсягом $ 1 млрд, боргові папери були гарантовані США, що надавало можливість країні позичати за рекордно низькими ставками - наприклад, в минулому році прибутковість євробондів України становила лише 1,471%.

У 2015 році відбулася реструктуризація 13 випусків євробондів країни на загальну суму $14,36 млрд і EUR0,6 млрд. Вона передбачає обмін 80% суми на нові єврооблігації з пролонгацією терміну погашення на чотири роки, 20% - на державні деривативи, виплати за якими в 2021-2040 роках залежатимуть від темпів зростання ВВП країни. Ставка купона всіх реструктурованих випусків була встановлена на рівні 7,75% річних.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА