19:52 19.09.2017

ВР розглянула понад третину поправок до законопроекту щодо судової реформи

2 хв читати
ВР розглянула понад третину поправок до законопроекту щодо судової реформи

Народні депутати України на пленарному засіданні парламенту у вівторок розглянули близько 1,5 тис. поправок до законопроекту №6232 про внесення змін до низки процесуальних кодексів у рамках судової реформи.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", до закриття вечірнього пленарного засідання Верховної Ради парламентарі розглянули близько 1,5 тис. із майже 4,4 тис. поправок, поданих до другого читання законопроекту.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій, закриваючи вечірнє засідання парламенту, зазначив, що в середу, 20 вересня, депутати продовжать розглядати поправки.

А.Парубій у вівторок заявив журналістам, що роботу ВР у четвер, 21 вересня, може бути продовжено доти, доки не буде проголосовано законопроекти в частині судової та пенсійної реформ.

Минулого пленарного тижня народні депутати майже два засідання присвятили голосуванню за підтвердження поправок, поданих до другого читання до проекту закону №6232. На голосуваннях переважно наполягають народні депутати з фракцій "Батьківщина" та "Самопоміч".

Тоді представник президента України у ВР Ірина Луценко (народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка") заявила: "Ми сподіваємося, що сьогодні та у вівторок ми завершимо розгляд судової реформи. У вівторок буде продовжено розгляд".

У свою чергу голова ВР А.Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, груп і комітетів висловив сподівання, що процес розгляду законопроекту №6232 із безпрецедентною кількістю поправок не буде доведено до абсурду.

"Я дуже розраховую, що автори правок цього тижня працюватимуть ефективніше. Можливо, не кожну правку ставити на підтвердження. Я розраховую, що ми зможемо пройти і судову, і пенсійну, і, можливо, навіть розпочати медичну реформу", - сказав спікер.

Як повідомлялося, ВР 27 червня в першому читанні підтримала законопроект №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів". Згідно із законопроектом, Верховний Суд стане єдиною касаційною інстанцією в Україні, а рішення щодо скарг ухвалюватимуть лише один раз.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА