21:33 19.09.2017

СБУ виявила інтернет-провайдерів, які забезпечували транзит трафіку для сайтів "влади" ДНР/ЛНР

2 хв читати
СБУ виявила інтернет-провайдерів, які забезпечували транзит трафіку для сайтів "влади" ДНР/ЛНР

Співробітники Служби безпеки України виявили ряд українських телекомунікаційних провайдерів, які забезпечували незаконну маршрутизацію інтернет-трафіку в так звані "ДНР / ЛНР", тимчасово анексований Крим і невизнане Придністров'я.

Як повідомляє у вівторок прес-центр СБУ, співробітники спецслужби встановили, що керівники та менеджмент провайдерів, усвідомлюючи суспільну небезпеку і відвертий антидержавний характер своїх дій, забезпечували транзит трафіку, зокрема на непідконтрольні Україні території Донбасу.

"Технологічно транзит трафіку відбувався через підключення каналів зв'язку з РФ до мереж вітчизняних телекомунікаційних вузлів з подальшим направленням його до донецького провайдеру, який обслуговував відверто антиукраїнські інформаційні веб-ресурси - "Голови" і "Ради міністрів" псевдоутворення "ДНР/ЛНР"", - сказано в повідомленні.

В СБУ підкреслили, що такі дії посадових осіб українських компаній завдають великої шкоди національній безпеці України, оскільки "російські спецслужби активно використовують інтернет для проведення спеціальних інформаційних операцій проти нашої держави, в тому числі з використанням своїх "маріонеток" в ОРДЛО".

Співробітники СБУ задокументували протиправну діяльність національних провайдерів, які здійснювали маршрутизацію інтернет-трафіку на непідконтрольні Україні території, чим фактично обслуговували антиукраїнські інформаційні операції російських спецслужб і контрольованих ними організацій "ДНР" і "ЛНР".

Під час обшуків в приміщеннях провайдерів в Києві та Київській області, Дніпрі, Одесі та Харкові правоохоронці вилучили комп'ютерне обладнання та документальні матеріали, що підтверджують здійснення протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) і ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА