14:16 20.09.2017

Апеляційний суд надав дозвіл на затримання судді Кірєєва

2 хв читати
Апеляційний суд надав дозвіл на затримання судді Кірєєва

Апеляційний суд міста Києва надав дозвіл на затримання колишнього судді Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва з метою приведення для участі в розгляді клопотання про застосування стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як інформує прес-служба суду, 19 вересня колегія суддів розглянула подану прокурором апеляційну скаргу на постанову слідчого судді Деснянського райсуду Києва від 5 липня 2017 року, якою відмовлено в задоволенні клопотання про надання дозволу на затримання Р.Кірєєва.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів постановила задовольнити подану прокурором апеляційну скаргу і скасувати постанову слідчого судді Деснянського райсуду. При цьому колегія суддів постановила задовольнити клопотання слідчого Головного слідчого управління Генпрокуратури про надання дозволу на затримання підозрюваного Р.Кірєєва і надати дозвіл на його затримання.

Як зазначено в постанові, затримання Р.Кірєєва потрібне для його приведення на розгляд клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, суддя Р.Кірєєв, який у 2011 році ухвалив вирок у "газовій справі" екс-прем'єру Юлії Тимошенко, оголошений у розшук із липня 2014 року. Обвинувачений в ухваленні завідомо неправосудного вироку (ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу) зник із Києва 2 липня 2014 року. У червні 2014 року Генеральна прокуратура передала до Верховного Суду документи про затримання та арешт Р.Кірєєва.

У листопаді 2015 року Вища рада юстиції ухвалила рішення про внесення подання про звільнення з посади судді Печерського райсуду м. Києва Р.Кірєєва, а 18 січня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав указ про його звільнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА