15:01 20.09.2017

Активісти покинули Одеську міськраду, але обіцяють повернутися

2 хв читати
Активісти покинули Одеську міськраду, але обіцяють повернутися

Активісти, які раніше змогли через кордони правоохоронців і муніципальну охорону пройти до Одеської міськради, покинули будівлю, не дочекавшись мера Одеси Геннадія Труханова.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час мітингу на площі перед будівлею Одеської мерії лідери активістів знову підтвердили свої вимоги до президента України Петра Порошенка і Верховної Ради розпустити Одеську міськраду і призначити позачергові вибори. Окремо активісти наголошують на необхідності відставки мера Одеси Г.Труханова.

"Якщо цього не буде, ми самі винесемо цих грабіжників і бандитів із цієї будівлі", - заявив один із мітингувальників.

Як повідомлялося, активісти низки організацій за підтримки прокурора Одеської області Олега Жученка та начальника облполіції Дмитра Головіна пройшли до будівлі Одеської міськради, але не знайшли там депутатів міських зборів і мера.

До цього депутати Одеської міської ради ухвалили рішення перенести сесію з огляду на сутички біля будівлі мерії. Час продовження сесії наразі невідомий.

У акції під будівлею Одеської міськради брали участь від 300 до 500 людей. Кілька разів присутні робили спроби увійти до будівлі міськради, проте не змогли цього зробити через перешкоди з боку правоохоронців, які оточили міськраду. В результаті виникло кілька сутичок, під час яких поліцейські затримали кількох активістів проукраїнських організацій. У сутичках постраждали 36 правоохоронців.

За фактом подій біля Одеської міськради поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА