21:05 20.09.2017

ЗСУ відпрацювали комплекс заходів з реагування на потенційні загрози російсько-білоруських навчань

1 хв читати
ЗСУ відпрацювали комплекс заходів з реагування на потенційні загрози російсько-білоруських навчань

Збройні сили України продовжують відстежувати ситуацію на українсько-білоруському кордоні та проводити навчання через потенційну загрозу, яку несуть російсько-білоруські військові навчання "Захід 2017".

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу керівник Управління із зв'язків з громадськістю Генштабу ЗСУ підполковник Богдан Сеник сказав: "Що стосується компетенції ЗСУ і Генштабу, то ми відстежуємо ситуацію на кордоні, в нас є інформація про провокаційні порушеннях авіакордонів Литви".

Він нагадав, що українська сторона "неодноразово заявляла, що бачить загрозу в цих навчаннях".

"Ми відпрацювали комплекс заходів з адекватного реагування за різними сценаріями, наприклад, ситуація, коли Росія використовує як привід уявну загрозу безпеці російськомовному населенню і починає збройну агресію проти України та країн-членів НАТО під час навчань "Захід 2017", - зазначив керівник УСО Генштабу ЗСУ.

В.Сеник зазначив, що під час російсько-білоруських навчань в Україні проводиться комплекс заходів щодо посилення оборонних можливостей.

"Нещодавно завершилася штабна фаза наших навчань "Незламна стійкість 2017", зараз триває тренування і підготовка органів військового управління за різними сценаріями. На наші навчання були запрошені міжнародні спостерігачі. Вони (навчання - ІФ) проводяться відповідно до міжнародних зобов'язань України", - підкреслив він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА