10:21 21.09.2017

П'ять країн підписали меморандум про кримінальне переслідування осіб, винних у загибелі пасажирів MH17

2 хв читати
П'ять країн підписали меморандум про кримінальне переслідування осіб, винних у загибелі пасажирів MH17

П'ять країн-учасниць Спільної робочої групи з розслідування трагедії рейсу МН17 підписали Меморандум, який сприятиме створенню трибуналу для покарання винних у загибелі 298 пасажирів, повідомило Міністерство закордонних справ України.

"20 вересня 2017 на полях 72-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН міністри закордонних справ України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів підписали Меморандум про взаєморозуміння між Урядом Австралії, Урядом Королівства Бельгії, Урядом Малайзії, Урядом Нідерландів та Урядом України про політичну підтримки кримінального переслідування осіб, винних у збиванні літака рейсу MH17 17 липня 2014 ", - йдеться в повідомленні оприлюдненому в четвер вранці МЗС України.

В інформації зазначено, що підписання Меморандуму є черговим кроком на шляху вироблення механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних у авіакатастрофі після оголошення 5 липня 2017 узгодженого рішення держав-учасників Спільної групи з розслідування (JIT) про здійснення кримінального провадження у справі збивання літака рейсу МН17 в рамках правової системи Нідерландів.

"Меморандум має на меті забезпечити координацію позиції країн JIT і забезпечення разом з країнами, чиї громадяни стали жертвами трагедії, а також міжнародними партнерами всієї можливої підтримки і допомоги Нідерландам у залученні злочинців до кримінальної відповідальності", зазначили у відомстві.

Підставою реалізації рішення про передачу провадження від України до Нідерландів є Угода між Україною і Королівством Нідерландів про міжнародно-правову співпрацю щодо злочинів, пов'язаних із збиванням літака рейсу МН-17, укладена 7 липня 2017 в м. Таллінні.

У МЗС нагадали, що влітку 2015 створення міжнародного трибуналу на підставі рішення РБ ООН було ветовано Росією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА