17:55 21.09.2017

Прозора приватизація та поліпшення управління держпідприємствами надасть можливість підвищити ефективність державного сектору

2 хв читати
Прозора приватизація та поліпшення управління держпідприємствами надасть можливість підвищити ефективність державного сектору

Прозора приватизація та поліпшення управління держпідприємствами нададуть можливість скоротити і підвищити ефективність державного сектора, вважає постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

"Велика частина державних підприємств є збитковими, але це можна змінити. Можна поліпшити управління державними підприємствами, створивши незалежну раду виконавчих керівників, наглядові ради. Поліпшення ситуації в держсекторі, приватизація певних підприємств плюс актикорупційні дії - мені здається, це досить хороші підходи, щоб впоратися з цим занадто великим сектором, що становить 20% ВВП", - сказав він на щорічному Українському фінансовому форумі в Одесі, організованому інвестгрупою ICU.

При цьому Й.Люнгман додав, що забезпечення прозорого ринку і прозорої приватизації надасть можливість запобігти великій кількості проблем.

"Можна цей сектор певним чином скоротити, підвищити його ефективність. Мені здається, питання стосується поганого досвіду приватизації 90-х років. Вирішенням цієї проблеми є відкриття ринку, забезпечення прозорого ринку і прозорої приватизації. Забезпечивши це, ми зможемо запобігти великій кількості проблем", - сказав він.

Управляючий партнер ICU Макар Пасенюк під час форуму сказав, що вважає найбільш перспективним енергосектор, але для приватизації там необхідно створити правила, щоб інвестор побачив чіткі перспективи заробітку.

"Всі говорять про держпідприємства. Але якщо ми поговоримо про те, які активи є цікавими для стратегічних інвесторів, то мені здається, що головними активами є активи в енергетичному секторі. Але якщо за визначенням ви не можете робити гроші на цьому, то навіщо вам купувати і навіщо вам витрачати час на це?" - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА