20:55 22.09.2017

ДТЕК виставив оферту на купівлю акцій "Київенерго" по 28,04 грн/шт. і "Донецькобленерго" - 8,78 грн/шт.

2 хв читати
ДТЕК виставив оферту на купівлю акцій "Київенерго" по 28,04 грн/шт. і "Донецькобленерго" - 8,78 грн/шт.

ДТЕК виставив оферту на купівлю акцій ПАТ "Київенерго" у міноритарних акціонерів по 28,04 грн за одну штуку, ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" - 8,78 грн за одну штуку.

Згідно з повідомленнями компаній у системі розкриття інформації НКЦПФР, інформацію про оферти отримано від ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд" 22 вересня 2017 року.

Ці ціни є найвищими, за якими мажоритарії купували акції цих енергокомпаній у попередні 12 місяців.

Згідно з вимогами закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління в АТ", після концентрації якоюсь особою або групою афілійованих осіб домінуючого пакета акцій міноритарії мають право на викуп їхніх акцій за зазначеною ціною.

Як повідомлялося, кіпрська компанія Ornex ltd із групи СКМ у серпні викупила у держави на аукціоні 25-відсоткові пакети акцій "Київенерго" і "ДТЕК Донецькобленерго", збільшивши свою частку в цих компаніях до домінуючої.

Структурам СКМ належить 97,3987% акцій "Київенерго" і 96,4991% акцій "Донецькобленерго".

СКМ, 100% акцій якої належить Рінату Ахметову, професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній та фінансовій, а також в телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні і транспортному бізнесі.

До СКМ входять компанії "Метінвест" та енергохолдинг "ДТЕК", банк ПУМБ, страхові компанії "АСКА" і "АСКА-Життя", "Укртелеком", телекомунікаційна група Vega, "Медіа група Україна", "ЕСТА Холдинг" (нерухомість), "Український рітейл" (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), "Харвіст" (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг "Портінвест" та інші.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА