21:01 22.09.2017

Гройсман доручив розібратися в ситуації можливого обмеження польотів до низки аеропортів на сході України

2 хв читати
Гройсман доручив розібратися в ситуації можливого обмеження польотів до низки аеропортів на сході України

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністрові інфраструктури Володимиру Омеляну спільно з керівниками інших міністерств, Державіаслужбою та Службою безпеки України невідкладно розглянути ситуацію щодо можливого обмеження польотів європейських авіакомпаній до кількох аеропортів східних областей України.

Як повідомляється в п'ятницю на сайті Кабінету Міністрів, питання обмеження польотів для європейських авіакомпаній до аеропортів "Харків", "Дніпро" та "Запоріжжя" було порушене Європейським агентством авіаційної безпеки (EASA) через близькість зазначених аеропортів до зони АТО.

Згідно з повідомленням, Мінінфраструктури доручено спільно з іншими міністерствами і відомствами опрацювати обґрунтовані пропозиції й надати відповідні пояснення EASA з метою недопущення того, щоб стратегічно важливі для України аеропорти опинилися у фактичній авіаційній ізоляції.

Як повідомлялося, Харківська міська рада 20 вересня повідомила, що звернулася до прем'єр-міністра з проханням не допустити закриття повітряного простору над містом.

"Харківська міськрада звертається до Вас, вельмишановний Володимире Борисовичу, з проханням розглянути можливість винести вирішення зазначеного питання на найвищий державний рівень і звернутися до EASA з проханням не вводити цей документ у дію, обмежившись чинними заборонами на польоти над зоною проведення антитерористичної операції", - йшлося у зверненні, прийнятому депутатами на черговій сесії Харківської міськради.

У документі зазначається, що, за інформацією ТОВ "Нью Системс АМ", що керує міжнародним аеропортом "Харків", до Державіаслужби України від EASA надійшов проект бюлетеня, який передбачає обмеження в авіаруху в східній частині України, зокрема, визнаються небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району польотної інформації (міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя").

"У разі ухвалення цього документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинено, й Харків опиниться в авіаційній ізоляції. Слобожанщина може стати непривабливим регіоном для іноземних інвесторів, а також істотно ускладняться ділові подорожі представників локального бізнесу, що чинитиме серйозний негативний вплив на економічне становище центральної та східної частин України. Наслідками ухвалення такого документа може стати припинення роботи Харківського аеропорту та суміжних підприємств, а також пунктів прикордонного й митного контролю, в яких задіяні близько 1,5 тис. працівників", - йшлося у зверненні міськради до В.Гройсмана.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА