20:22 23.09.2017

В Узбекистані заборонили залучати до збору бавовни педагогів і учнів

2 хв читати
В Узбекистані заборонили залучати до збору бавовни педагогів і учнів

Прем'єр-міністр Узбекистану Абдулла Аріпов зажадав забезпечити виконання постанови Кабміну країни про заборону залучати до збору бавовни студентів вузів та співробітників освітніх і медичних установ. Прем'єр віддав відповідне доручення на селекторній нараді зі збору врожаю бавовни 21 вересня, повідомляє узбецьке видання "Газета.uz".

Кабмін прийняв відповідне протокольне рішення 8 серпня.

Про те, що в Узбекистані назавжди заборонили залучати до збору бавовни учнів, педагогів та медпрацівників, також повідомляє Reuters з посиланням на відповідну заяву Аріпова. Урядовці та інші джерела заявили агентству, що незадовго до цього в Узбекистані зі збору осіннього врожаю бавовни раптово відкликали зазначені категорії громадян.

Під час виступу на 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв заявив, що в країні були прийняті "дієві заходи щодо викоренення найгірших форм дитячої та примусової праці".

Раніше видання "Новини Узбекистану" повідомляло, що в країні з 11 вересня почалася масова відправка студентів на збір бавовни. У Андижанській, Кашкадар'їнській і Ташкентській областях повідомляли, що 16-17 вересня співробітники освітніх і медичних установ і студенти вузів в масовому порядку були відправлені на бавовну. Також на збір бавовни з ночівлею були відправлені вихователі дитячих садів в Джизакській, Самаркандській, Кашкадар'їнській, Андижанській і Ташкентській областях Узбекистану. За інформацією видання, бізнесмени з Самарканда і Ферганської області скаржилися, що з них збирають гроші за неучасть в зборі бавовни.

Фермерські господарства в Узбекистані могли залучати до збору бавовни непрацюючих громадян і представників "Загонів самовідданої молоді". Це проект узбецького Союзу молоді для незайнятої молоді, яка може отримувати гроші, беручи участь в різних сезонних роботах, пише "Газета.uz".

За даними Reuters, незважаючи на припинення використання дитячої праці в 2015 році в Узбекистані, країна входить в топ-5 правопорушників, згідно з Глобальним індексом рабства, який в 2016 році склала правозахисна благодійна організація Walk Free Foundation.

За даними групи, близько 4% жителів Узбекистану (31 млн чоловік) живуть в умовах "сучасного рабства". За цим показником країна посідає друге місце після КНДР.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА