10:16 25.09.2017

МЕРТ, учасники ринку та профільні асоціації мають намір підготувати зміни до законодавства про металобрухт

2 хв читати
МЕРТ, учасники ринку та профільні асоціації мають намір підготувати зміни до законодавства про металобрухт

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України, компанії з операцій з брухтом чорних і кольорових металів, а також профільні асоціації та об'єднання мають намір підготувати зміни до законодавства про металобрухт.

Згідно з документами, наявними в агентства "Інтерфакс-Україна", у вівторок, 26 вересня, буде проведено засідання робочої групи з підготовки проектів нормативно-правових актів у сфері регулювання діяльності з металобрухтом.

Робоча група створена наказом МЕРТ №1004 від 11 липня 2017 року, підписаним першим віце-прем'єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим.

Як повідомив агентству представник Української асоціації вторинних металів ("УАВтормет") Олег Пашкевич, норми чинного законодавства про металобрухт застаріли і потребують оновлення.

"Наприклад, в чинному законодавстві є термін "побутовий брухт" - це застаріло. Потрібно називати металобрухт, і так далі", - зазначив співрозмовник агентства.

Як повідомили агентству в прес-службі Міжнародної вертикально інтегрованої трубно-колісної компанії (ТКК) "Інтерпайп", ініціативи "УАВтормет" вимагають вивчення.

"Загалом же "Інтерпайп" вітає кроки, спрямовані на обілення ринку брухту чорних металів. Ми підтримуємо галузеві асоціації "Укрметалургпром" і "УАВтормет" у діях, які сприятимуть легалізації роботи низових брухтозаготовників", - пояснюється у відповіді "Інтерпайпу" у відповідь на запит агентства.

За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, в Україні діє 616 підприємств за операціями з брухтом чорних металів, зокрема 62 великих, 492 середніх і 62 малих.

В Україні діють Українська асоціація вторинних металів ("УАВтормет"), Українська асоціація експортерів металобрухту (УАЕМ) і "Українська асоціація вторинних металів і ресурсів" ("УАВторметресурс").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА