14:11 25.09.2017

Facebook відмовився від зміни акціонерної структури, Цукерберг продасть акції на суму до $13 млрд

3 хв читати
Facebook відмовився від зміни акціонерної структури, Цукерберг продасть акції на суму до $13 млрд

Facebook Inc. несподівано відмовився від плану зміни акціонерної структури, метою якого було збереження її засновником і головним виконавчим директором Марком Цукербергом контролю над компанією навіть за реалізації ним плану передачі своїх акцій на благодійність.

Наступного тижня повинні були початися судові слухання за позовом, поданим до Facebook його акціонерами, які порахували, що зміна акціонерної структури несе в собі "конфлікт інтересів", а також призведе до роздвоєння вартості звичайних акцій.

Адвокат Стюарт Грант з Grant & Eisenhofer, який представляв інтереси акціонерів, назвав рішення Facebook "цілковитою перемогою" акціонерів, зазначивши, що позов, імовірно, буде відкликано.

Тим часом М.Цукерберг, статки якого оцінюються в $71 млрд, заявив у п'ятницю, що зміни структури акціонерного капіталу більше не були необхідними, оскільки акції Facebook значно зросли в ціні й це дозволить йому фінансувати свою благодійну організацію мінімум 20 років за рахунок продажу акцій без втрати контролю над компанією.

Вартість акцій Facebook підскочила в ціні більш ніж на 50% з квітня 2016 року, коли керівництво компанії оприлюднило план зміни структури акціонерного капіталу за рахунок його поділу на три класи акцій замість двох.

М.Цукерберг визнав, що цей план "не був ідеальним рішенням" і був би складним в реалізації.

"Думаю, сьогодні в нас є кращий план", - написав він у пості на своїй сторінці в Facebook.

М.Цукерберг планує прискорити план продажу акцій для залучення коштів у благодійну організацію Chan Zuckerberg Initiative, створену ним спільно з дружиною Прісциллою Чан.

Наразі глава Facebook є власником близько 59,7% голосуючих акцій компанії, контролюючи 86% акцій класу "B", що дають акціонерам у 10 разів більше прав голосу порівняно з акціями класу "A". Кожна акція класу "B", що продається М.Цукербергом, автоматично конвертується в папір класу "A", даючи її власникові лише один голос.

М.Цукерберг повідомив у п'ятницю, що має намір продати від 35 млн до 75 млн своїх акцій Facebook в наступні 18 місяців, щоб залучити кошти "для фінансування проектів в освіті, науці та правозахисній діяльності".

За поточної ціни акцій Facebook М.Цукерберг залучить від $6 млрд до $13 млрд за рахунок їхнього продажу.

Наприкінці 2015 року М.Цукерберг і його дружина повідомили, що мають намір протягом життя пожертвувати на благодійність 99% своїх акцій Facebook.

За останній час голові Facebook довелося неодноразово зіткнутися з критикою його управління глобальною соціальною мережею, пише газета The Wall Street Journal.

Минулого тижня М.Цукерберг заявив, що надасть Конгресу детальну інформацію про 3 тис. рекламних оголошень, які були оплачені пов'язаними з Росією фірмами, в період президентських виборів у США. Раніше глава Facebook зазнав критики за те, що, на думку законодавців, не був достатньо відкритим щодо даних про використання платформи Facebook для впливу на рік президентських виборів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА