16:19 25.09.2017

Служба фінрозслідувань повинна мати функціональну незалежність

1 хв читати
Служба фінрозслідувань повинна мати функціональну незалежність

Служба фінансових розслідувань передусім повинна мати функціональну незалежність, наголошує міністр юстиції України Павло Петренко.

"Передусім цей орган повинен мати функціональну незалежність", - сказав міністр у понеділок на зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні, говорячи про своє бачення роботи служби фінансових розслідувань.

Говорячи про підвідомчість створюваної структури, міністр зазначив: "Це може бути і Міністерство фінансів, яке може координувати цю службу, але процесуальна і функціональна незалежність у цієї служби стовідсотково (має бути - ІФ)".

Він наголосив, що саме це стане запорукою ефективності та об'єктивності роботи служби.

"Вести дискусію, хто має формально координувати роботу цього органу - гадаю, що це нормально... Головне - щоб якісно був прописаний закон у частині повноважень служби, у частині питань, яким чином ця служба комунікує з бізнесом", - сказав П.Петренко.

Міністр висловив переконання в тому, що незалежність цієї служби має бути визначена на рівні закону.

Він нагадав, що основна дискусія навколо створення цієї служби полягала в необхідності прибрати функцію перебування економічних злочинів у інших правоохоронних органів, щоб розслідування економічних злочинів було сконцентроване в одному органі.

За словами міністра, надання якихось додаткових функцій цьому органу є недоцільним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА