19:28 25.09.2017

В "Укрінмаш" спростували обвинувачення у незаконних поставках озброєння Південному Судану

1 хв читати
В "Укрінмаш" спростували обвинувачення у незаконних поставках озброєння Південному Судану

У держфірмі "Укрінмаш" спростували озвучені міжнародною правозахисною організацією Amnesty International обвинувачення в незаконних поставках стрілецького та артозброєння Південному Судану через ОАЕ в рамках підписаного в 2014 році контракту.

"Згаданий в доповіді, підписаний попереднім керівництвом держфірми, контракт не був реалізований через відсутність необхідного дозволу Держслужби експортного контролю України", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок гендиректор "Укрінмашу" Сергій Слюсаренко.

При цьому він додав: "Незважаючи на відсутність офіційного ембарго на поставки озброєнь Південного Судану, Україна не здійснює ВТС з Південним Суданом з урахуванням рекомендацій низки міжнародних організацій".

Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна інвестиційна фірма (ГГЗІФ) "Укрінмаш" - один з провідних українських спецекспортерів - працює на міжнародному ринку озброєнь з 1991 року. З 2010 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

У понеділок Amnesty International оприлюднила звіт, в якому стверджується, що українська держфірма "Укрінмаш", у порушення Міжнародного договору про торгівлю зброєю, в 2014 році підписала з ОАЕ контракт обсягом близько $170 млн на поставку Південному Судану артилерійської та стрілецької зброї: кулеметів, мінометів, РПГ і боєприпасів.

Це вже не перше таке звинувачення Amnesty International на адресу України: в 2012 році правозахисна організація стверджувала, що Україна в 2007-2009 роках незаконно постачала Південному Судану через Кенію танки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА