19:41 25.09.2017

Поліція розглядає інсценування як одну з версій нападу на члена правління Харківського антикорупційного центру

3 хв читати
Поліція розглядає інсценування як одну з версій нападу на члена правління Харківського антикорупційного центру

Поліція встановила особу нападника на члена правління Харківського антикорупційного центру Євгена Лісічкіна і запросила їх на впізнання, повідомив начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Олег Бех.

"Обидві особи, які вчинили правопорушення, були встановлені. У суботу запросили на впізнання ... У результаті пізнання вони повідомили слідству про те, що саме вони причетні до цієї події і скоїти це правопорушення їх попросив один зі знайомих, передавши за це грошові кошти. Один з них повідомив, що є кандидатом у майстри спорту з боксу і якби завдавав тілесні ушкодження, вони були б набагато серйознішими", - розповів О.Бех на брифінгу в понеділок.

Він також повідомив, що Є.Лісічкін нападників не впізнав.

За словами О.Беха, обидва нападники старші за 40 років, раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, наразі - безробітні.

У свою чергу, начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко, що також брав участь у брифінгу, повідомив, що особи нападників були встановлені, зокрема на підставі записів із камер відеоспостереження. За його словами, слідство розглядає можливість інсценування нападу на Є.Лісічкіна як одну з версій.

"Це було інсценування чи не інсценування - це питання актуальне, розглядається, як одна з версій", - сказав В.Тимошко.

Як повідомив О.Бех, зі слів нападників, в організації та скоєнні нападу було задіяно 4 людини: "Двоє було виконавців, третій, хто фактично давав вказівки, також активно дає вказівки, а четверта людина від нас переховується, я думаю, йому від нас діватися нікуди, він з'явиться і дасть свідчення ".

Начальник ГУ Нацполіції також заявив, що є перспектива розкриття нападу на депутата Харківської облради від партії "Самопоміч", голову правління "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха наприкінці серпня. Водночас він запевнив, що напади на Є.Лісічкіна і Д.Булаха не пов'язані між собою.

Як повідомлялося, вдень 30 серпня 2017 року невідомі напали на депутата Харківської облради від партії "Самопоміч", голову правління "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха, коли він йшов від будинку до метро. Потерпілого доправили до лікарні швидкої і невідкладної допомоги, де лікарі констатували у нього закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, переломи ребер, забиту рану голови.

Д.Булах повідомив агентству Інтерфакс-Україна, що пов'язує те, що сталося, зі своєю професійною діяльністю. "Думаю, через професійну діяльність - і в Антикорупційному центрі, і депутатську", - сказав він.

Д.Булах був обраний депутатом Харківської облради від партії "Самопоміч" у 2015 році. У своїх публічних виступах і публікаціях він нерідко критикував керівництво міста та області.

За фактом нападу на Д.Булаха поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.1 ст. 122 (завдання середніх тілесних ушкоджень "Кримінального кодексу України.

Вранці 18 вересня двоє невідомих напали на члена правління громадської організації "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) Євгена Лісічкіна. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

20 вересня голова Нацполіції Сергія Князєв заявив, що розслідування нападів на Д.Булаха та Є.Лісічкіна є одним з пріоритетів начальника ГУ НП у Харківській області.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА