20:58 25.09.2017

Порошенко підписав закон про освіту

1 хв читати
Порошенко підписав закон про освіту

Президент України Петро Порошенко підписав закон України №2145-VІІІ "Про освіту", ухвалений Верховною Радою 5 вересня 2017 року.

Як повідомляється на офіційному сайті глави української держави, ухвалення цього закону надасть можливість провести глибоку всеосяжну освітню реформу, що підвищить якість освіти і конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Закон забезпечить реальні кроки до включення України до європейського освітнього простору.

"Це - одна з найголовніших реформ, тому що ні від якої іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої", - зазначив П.Порошенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон про освіту, що починає реформу освіти в Україні. Закон, серед іншого, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.

19 вересня голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав ухвалений раніше парламентом закон "Про освіту" та передав на підпис президентові України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА