21:11 25.09.2017

Суд залишив під вартою учасника інцидентів на держкордоні при поверненні Саакашвілі

2 хв читати
Суд залишив під вартою учасника інцидентів на держкордоні при поверненні Саакашвілі

Апеляційний суд Львівської області залишив під вартою соратника екс-голови Одеської обладміністрації, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі Олександра Бурцева, учасника прориву українсько-польського кордону в пункті пропуску "Шегині".

Таким чином, суд відхилив прохання захисту про зміну запобіжного заходу на особисте зобов'язання. За рішенням суду О.Бурцев залишиться під вартою до 9 листопада.

Під час оголошення рішення О.Бурцев знепритомнів, йому викликали швидку допомогу.

Представниця "Руху нових сил" Ольга Галабала заявила журналістам, що О.Бурцеву протягом дня не дозволяли приймати інсулін і у нього піднявся рівень цукру в крові.

Як повідомлялося, 10 вересня М.Саакашвілі прибув в Україну. Його прихильники, які зібралися у ПП "Шегині", прорвали кордон з української сторони і влаштували бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим вони сприяли М.Саакашвілі в перетині державного кордону групи осіб, в тому числі і народних депутатів.

Під час інциденту 11 бійців Національної поліції і 5 Держприкордонслужби отримали тілесні ушкодження. Відзначено, що на місце події виїхала слідча група військової прокуратури, яка разом з Національною поліцією встановить всі обставини події і дасть правопорушенню кваліфікацію.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону по ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Згодом було відкрито ще й кримінальне провадження за ч.2 ст.342 (опір співробітникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків).

12 вересня з'явилася інформація про затримання двох активістів, які брали участь у подіях на українсько-польському кордоні - Андрія Котиченка з Черкас і Олександра Бурцева з Івано-Франківська. У той же день поліція Львівської області повідомила про затримання п'ятьох активних учасників прориву кордону; крім того, встановлено особи шести можливих організаторів порушення порядку поблизу держкордону.

22 вересня Мостиський районний суд визнав М.Саакашвілі винним в незаконному перетині держкордону України і оштрафував його на 3 тис 400 грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА