13:30 26.09.2017

Департамент кіберполіції та lifecell запустили систему екстреного сповіщення компаній у разі кібератак

2 хв читати
Департамент кіберполіції та lifecell запустили систему екстреного сповіщення компаній у разі кібератак

Компанія lifecell передала на безоплатній основі департаменту кіберполіції систему власної розробки для екстреного реагування в умовах надзвичайних ситуацій Emergency Notification System (ENS) під час прес-конференції у вівторок, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"ENS дає змогу локалізувати кіберзагрозу й уникнути розповсюдження. У період тестування системи працівниками кіберполіції вже вдалося уникнути кіберзагрози в одній із корпорацій. Співробітники, які отримали сповіщення, протягом п'яти хвилин змогли поширити інформацію про загрозу серед своїх колег", - повідомив начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк під час прес-конференції.

Незалежно від того, де перебуває співробітник, на мобільний телефон надходить повідомлення про загрозу. За три хвилини вдається поінформувати понад тисячу осіб, пояснив керівник департаменту корпоративної безпеки lifecell Андрій Некрутов.

Департамент кіберполіції та lifecell також підписали меморандум про співпрацю.

Як уточнив С.Демедюк, у базі кіберполіції містяться 560 суб'єктів державного та приватного сектора, третина з яких уже дала згоду працювати через таку систему. Він також зазначив, що 15 компаній державного сектора надали згоду й інформацію для роботи через систему.

"Однак повідомлення надходитимуть не всім, остільки можуть містити інформацію для службового користування", - уточнив він.

До системи зможуть приєднатися і приватні клієнти. Для цього їм доведеться надати деякі персональні дані. "Можна обирати канали за пріоритетністю - через SMS-інформування, телефонний зв'язок або електронну пошту. Впродовж трьох хвилин співробітники отримують інформацію", - сказав А.Некрутов.

"Нещодавні кіберінціденти довели, що оперативне реагування - перший оперативний спосіб уникнення таких загроз", - зазначив С.Демидюк.

На сайті кіберполіції буде розміщено форму, через яку можна підключитися до системи. Однак система буде доступна лише для тих, хто використовує статичну IP-адресу.

"Система матиме й комерційну складову. До неї зможуть підключитися також сім'ї, окремі громадяни для сповіщення в разі не тільки кібератаки, а й інших надзвичайних ситуацій", - зазначив головний виконавчий директор lifecell Ісмет Язиджи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА