14:25 26.09.2017

Правозахисники виступають за відкликання з Ради законопроектів про обов'язкову публічну звітність для громадських об'єднань

2 хв читати

Правозахисні організації закликають відкликати з Верховної Ради законопроекти, що встановлюють обов'язкову публічну звітність для громадських об'єднань в Україні.

"Ми вважаємо, що такі додаткові законодавчі обмеження є одним з кроків наступу. Ми бачимо, що було прийнято електронне декларування для антикорупційних активістів, яке розкритикували багато організацій, а тепер Адміністрація президента і президент пропонують скасувати це електронне декларування для антикорупційних активістів, але фактично ввести електронне декларування для всіх організацій", - сказала голова правління Центру інформації з прав людини Тетяна Печончик на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

У заяві 70 українських неурядових організацій, оприлюдненій на прес-конференції, наголошується: "Законопроекти №№ 6674, 6675 покладають на всі громадські організації та фізичних осіб підприємців ... невиправдані зобов'язання надавати додаткову звітність ... обсяг звітності для громадських організацій, які передбачають ці законопроекти, значно перевищує передбачений для бізнесу".

У заяві наголошується, що громадські організації розцінюють таку ініціативу як втручання у діяльність громадських організацій.

"Ми вимагаємо від парламенту негайно відкликати законопроекти №№ 6674, 6675 від 10 липня 2017 року, а від президента України - виконати свою обіцянку щодо скасування змін до антикорупційного законодавства від березня 2017 року", - йдеться в документі.

Заступник координатора організації "Крим-SOS" Євгенія Андріюк додала: "Ми не проти прозорості та звітності, багато хто з нас це роблить на добровільних засадах... Ми не проти змін та вдосконалення регулювання у цій галузі, але це повинно бути чітко обговорено в громадянському суспільстві, щоб це насправді було для тих цілей, які заявляються".

За словами Т.Печончик, інформація, яку передбачається надавати відповідно до цих законопроектів, вже надається громадськими організаціями державі.

"Вони цю інформацію знають. Тому ми вважаємо, що мета всієї цієї кампанії полягає в тому, щоб дискредитувати організації таким чином, як це відбувалося в інших країнах, коли кидаються звинувачення "подивіться, вони ж теж щось приховують, вони, напевно, якась корупціонера". Влада намагається фактично переключити увагу з корупції, яка є досі дуже поширеною в Україні ... на тих, хто намагається з нею боротися ... Все ця кампанія є нічим іншим, як банальна помста громадянського суспільства, під тиском до торого в країні, хоч і зі скрипом, але відбуваються якісь реформи", - підсумувала глава правління Центру інформації з прав людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА