17:39 26.09.2017

За Договором щодо відкритого неба українські спостерігачі літатимуть над Швецією, а болгарські - над Україною

2 хв читати
За Договором щодо відкритого неба українські спостерігачі літатимуть над Швецією, а болгарські - над Україною

Україна здійснює місію спостережного польоту над Швецією для контролю за активними діями Збройних сил Швеції відповідно до Договору про відкрите небо з 25 до 29 вересня, повідомляє Управління зі зв'язків з громадськістю Збройних сил України у вівторок.

"Швеція, яка відіграє провідну роль у підтримці стабільності і безпеки на скандинавському напрямку, проводить на своїй території широкомасштабні навчання "Аврора-2017" зі значним залученням авіації. Наглядовий політ здійснюватиме українська сторона відповідно до рішення Консультативної комісії з відкритого неба про розподіл активних квот спостережних польотів на 2017 рік", - повідомляє Управління верифікації Генерального штабу ЗС України.

Місія здійснюватиметься на літаку спостереження ЗСУ Ан-30.

Відповідно до розподілу квот за договором щодо відкритого неба, у цей же період до України прибуде місія спостережного польоту Болгарії.

"Обидва заходи покликані сприяти розвитку відкритості та прозорості, спостереження за виконанням чинних угод у сфері контролю над озброєнням" - йдеться в повідомленні.

Крім того, поточного тижня в Україні працюватиме багатонаціональна інспекційна група Болгарії у складі 7 осіб, яка проведе дві інспекції оголошених місць за договором про звичайні Збройні Сили в Європі. До складу цієї групи входить представник США.

У ЗСУ зазначають, що з початку року Україна провела на своїй території вже понад десяти інспекційних заходів для контролю над дотриманням Україною кількісних обмежень озброєння і військової техніки, які підпадають під дію Договору про звичайні збройні сили в Європі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА