19:45 26.09.2017

Поліція Дніпра не підтверджує причетність нардепа Ю.Берези до побиття чоловіка, якого підозрюють у підпалі будинку його дружини

2 хв читати
Поліція Дніпра не підтверджує причетність нардепа Ю.Берези до побиття чоловіка, якого підозрюють у підпалі будинку його дружини

У прес-службі Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області не підтверджують інформацію про те, що народний депутат України фракції "Народний фронт" Юрій Береза ​​причетний до побиття чоловіка, який був затриманий охоронцями його будинку в с.Чумаки П'ятихатського району Дніпропетровської області та підозрюється в підпалі.

За словами керівника прес-служби Анни Старчевської, від охоронців будинку, в якому проживає Ю.Береза, на лінію 102 надійшло повідомлення про підпал будівлі. Поліція приїхала на місце, охоронці передали в поліцію чоловіка, який підозрюється в скоєнні даного злочину.

У відділенні поліції чоловікові стало зле. Була викликана "швидка допомога", і чоловіка доставили в П'ятихатську районну лікарню, а звідти його перевели в одну з лікарень м. Кривий Ріг. У чоловіка була виявлена ​​черепно-мозкова травма, внутрішній крововилив.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.121 Кримінального кодексу (нанесення умисних тілесних ушкоджень).

За словами А.Старчевскої, зараз поліція допитує охоронців, які затримали чоловіка і встановлюють причетність будь-кого до побиття затриманого чоловіка, тому що на його тілі були виявлені тілесні ушкодження.

На офіційному сайті Дніпропетровської обласної поліції повідомляється, що 23 вересня близько опівночі зловмисник підпалив одну з кімнат нежитлового будинку в с.Чумаки, а через якийсь час - автомобіль "Nissan", припаркований на березі р.Саксагань. "Будинок охороняли двоє чоловіків, які помітили вогонь, швидко локалізували пожежу та викликали поліцію", - йдеться в повідомленні.

Під час затримання палій погрожував правоохоронцям бойовою гранатою РГД-5 з запалом, яку під час слідчих дій вилучили поліцейські.

"За скоєння злочину був затриманий житель м.Кривий Ріг 1980 р.н. Слідчі П'ятихатського відділу поліції відкрили кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна). Підозрюваний затриманий", - повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Ряд ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляє, що палія побив сам Ю.Береза, при чому почав бити о першій годині ночі, а поліцію викликав лише на ранок. Побитий нібито перебуває у важкому стані в реанімації з чотирма зламаними хребцями і внутрішньочерепною гематомою, шанси його виживання оцінюють в 18%.

За даними ЗМІ, палієм виявився втікач психіатричного відділення однієї з лікарень 36-річний житель Кривого Рогу. Власником будинку, де стався інцидент, є дружина Ю.Берези Тетяна, а автомобіль "Nissan" знаходиться на балансі полку особливого призначення "Дніпро-1" Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА