20:13 26.09.2017

Камера автофіксації порушень ПДР за місяць зафіксувала понад 50 тисяч фактів проїзду на червоне світло

2 хв читати
Камера автофіксації порушень ПДР за місяць зафіксувала понад 50 тисяч фактів проїзду на червоне світло

Одна з камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху в Києві, яка працює в тестовому режимі, зафіксувала за місяць понад 50 тисяч фактів проїзду водіями на червоне світло світлофора, законодавче закріплення роботи таких камер як і раніше актуально, зазначає заступник голови Національної поліції України - начальник ГУ Нацполіціі Києва Андрій Крищенко.

"У Києві є камери, що працюють в тестовому режимі на автофіксації порушень правил дорожнього руху. В одному місці камера за місяць зафіксувала понад 50 тисяч фактів проїзду на червоне світло. Можна порахувати, скільки це могло б бути в грошовому еквіваленті з урахуванням штрафу в 510 грн", - сказав А.Кріщенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

У цьому контексті він підкреслив актуальність прийняття законодавчих змін, які б дозволили залучати до відповідальності за порушення правил дорожнього руху на підставі даних камери автофіксації. "Я - за прийняття таких законодавчих змін. Але є ті, хто проти цього законодавчого закріплення, вказуючи, що має бути персональна відповідальність, а часом складно встановити, хто саме був за кермом", - сказав А.Кріщенко.

"Знайдуться ті, які будуть доводити в суді, що не вони за кермом авто були під час порушення ПДР, будуть говорити, що автофіксація ПДР - це незаконно. Значить, треба в законодавстві чітко прописати, щоб "листи щастя" приходили тільки в тому випадку , якщо чітко встановлено, хто був за кермом", - висловив думку начальник поліції Києва.

Він також додав, що встановлені в столиці камери відеоспостереження також можуть бути переведені в режим фіксації порушень ПДР.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА