15:48 27.09.2017

Генпрокуратура оголосила посадовим особами ФДМУ, ХСЗ і ЧСЗ про підозру в підробленні документів

3 хв читати

Генеральна прокуратура України оголосила посадовим особам Фонду державного майна України (ФДМУ), а також ПАТ "Херсонський суднобудівний завод" (ХСЗ) і ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ, Миколаїв) про підозру в підробленні за попередньою змовою документів укладеного у 2007 договору купівлі-продажу акцій ДАХК "ЧСЗ".

Згідно з повідомленням управління зі зв'язків із громадськістю ГПУ в середу, 27 вересня трьом посадовим особам ФДМУ, а також керівникам ПАТ "ХСЗ" і ДАХК "ЧСЗ" Генпрокуратура оголосила про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

"Під час проведення досудового розслідування встановлено, що службові особи Фонду держмайна України, ПАТ "Херсонський суднобудівний завод" і ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод", знаючи, що умови договору купівлі-продажу пакета акцій ДАХК "ЧСЗ", до якого були включені інвестиційні зобов'язання, зокрема, щодо створення нових робочих місць, технічного переозброєння та розвитку суднобудівних потужностей на 49 млн грн, не були виконані з метою створення юридичних підстав для відчуження акцій вказаного підприємства третім особам, а також задля уникнення застосування до ВАТ "ХСЗ" штрафних санкцій або розірвання договір у зв'язку з його невиконанням, 27.06.2012, діючи за попередньою змовою, склали офіційний документ - акт підсумкової перевірки, до якого внесли завідомо неправдиві відомості про те, що інвестиційні зобов'язання виконані", - уточнюється в повідомлення.

Як нагадують у Генпрокуратурі, нині у провадженні управління ГПУ з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, перебуває кримінальне провадження, розпочате за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ФДМУ, Міністерства промислової політики України, ПАТ "ХСЗ" під час внесення змін, виконання та контролю над виконанням умов укладеного в 2007 році договору купівлі-продажу акцій ДАХК "ЧСЗ", за яким 90,25% акцій суднозаводу придбало ПАТ "ХСЗ".

"Нині досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, ЧСЗ, що входить разом із ХСЗ до складу SMG "Смарт-холдингу" бізнесмена Вадима Новинського, перебуває в стадії банкрутства з 2014 року. Ініціатором банкрутства виступило ПрАТ "Балаклавське рудоуправління" (Севастополь, АРК), яке, як і ЧСЗ, підконтрольне В.Новинському. Провадження у справі про банкрутство порушив Госпсуд Миколаївської області на початку лютого 2014 року.

13 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook, що Печерський райсуд Києва рішенням від 21 червня заарештував 99,87% акцій ПАТ "ЧСЗ" і 21 об'єкт нерухомого майна підприємства в Миколаєві та с. Коблевому Миколаївської області. За його словами, Генпрокуратура здійснює розслідування за фактом службових зловживань під час внесення змін у 2012 році в укладений у 2007 році договір купівлі-продажу акцій ДАХК "ЧСЗ".

"Також убачається умисне доведення до банкрутства ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" посадовими особами підприємства і посадовими особами інших суб'єктів господарювання", - додав генпрокурор.

У "Смарт-Холдингу" розцінили заяву Ю.Луценка про арешт акцій ЧСЗ і початок досудового розслідування як тиск на компанію та її акціонера - народного депутата фракції "Опозиційний блок" В.Новинського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА