10:11 28.09.2017

Вибухи в Калинівці майже припинилися, розпочалося розмінування 5-кілометрової зони

1 хв читати
Вибухи в Калинівці майже припинилися, розпочалося розмінування 5-кілометрової зони

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що вибухи боєприпасів на артилерійських складах у Калинівці (Вінницька область) практично припинилися, розпочалося розмінування 5-кілометрової зони.

"Щодо ситуації в Калинівці. На складах іще триває тління боєприпасів, вибухи практично припинилися", - написав прем'єр на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у четвер.

Він зазначив, що жителі почали повертатися до віддалених від епіцентру вибухів сіл.

"Загалом ситуація під контролем: триває повітряна розвідка з метою подальшого застосування літаків для локалізації осередків загоряння, піротехніки починають розміновувати 5-кілометрову зону", - написав В.Гройсман.

За його словами, до місць збору допомоги жителі привезли величезну кількість їжі, засобів гігієни, ковдр і безлічі інших необхідних евакуйованим людям речей.

"Українці вкотре доводять: хоч би які диверсії влаштовував ворог, хоч би яка біда відбувалася, ніщо не здатне подолати силу справжнього українського духу!" - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, на території військових частин у Калинівському районі Вінницької області ввечері 26 вересня виникла пожежа, яка спричинила вибухи боєприпасів.

Український центр планування використання повітряного простору та регулювання повітряного руху ("Украероцентр") після отримання оперативної інформації о 23:45 запровадив заборону використання повітряного простору над складами боєприпасів біля смт Калинівка на Вінниччині.

Унаслідок пожежі на складі боєприпасів постраждали двоє людей, заявив перший заступник голови Вінницької обладміністрації Андрій Гижко.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА