12:28 28.09.2017

Україна та Ізраїль досягли попередніх домовленостей про лібералізацію ринків промислових товарів

2 хв читати
Україна та Ізраїль досягли попередніх домовленостей про лібералізацію ринків промислових товарів

У Тель-Авіві відбувся сьомий раунд переговорів між Україною та Ізраїлем про укладення угоди про вільну торгівлю, під час якого сторони досягли попередніх домовленостей про рівень лібералізації ринків промислових товарів, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) на своєму сайті.0

"Ми провели інтенсивний раунд з ізраїльською стороною, під час якого відпрацювали найбільш значущі питання, пов'язані з лібералізацією ринків товарів, і погодили положення проекту тексту угоди", - цитує прес-служба МЕРТ заступника міністра економічного розвитку і торгівлі - торгового представника України Наталія Микольська.

Вона також уточнила, що згідно експортної стратегії Ізраїль для України є ринком у фокусі.

Як зазначає МЕРТ, вже зараз експорт українських товарів до Ізраїлю демонструє впевнене зростання: за сім місяців 2017 року експорт товарів з України в цю країну склав $345,7 млн, що на 25,6% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За словами Н.Микольської, майбутнє приєднання України до Регіональної конвенції ПанЄвроМед, членом якої є Ізраїль, дозволить українським товарам стати частиною глобальних ланцюжків доданої вартості.

Як повідомлялося, Україна може приєднатися до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила з 1 січня 2018 року.

Раніше представники українського уряду зазначали, що Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Ізраїлем має стати наступною після ЗВТ з Канадою, підписаною в липні 2016 року, що набрала чинності з 1 серпня 2017 року.

Прем'єри України та Ізраїлю Володимир Гройсман та Біньямін Нетаньягу на зустрічі в Тель-Авіві в середині травня цього року висловили надію на завершення переговорів щодо ЗВТ до кінця 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА