18:11 28.09.2017

У МЕРТ готові обговорювати з британською Stiletto співпрацю в проекті створення в Україні нового виробництва боєприпасів

3 хв читати

Створення в Україні нового боєприпасного виробництва може бути забезпечено, зокрема, у рамках міжнародної кооперації, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Юрій Бровченко.

"На сьогодні ми вже провадимо переговори (щодо цього проекту - ІФ) з компанією Stilletto. Хочемо наступного тижня почути їхні пропозиції, як вони бачать свою роль і місце в цьому процесі, їхні умови (співробітництва), і максимально сприяти, щоб вони могли працювати в Україні", - сказав заступник міністра в коментарі агентству у рамках першого Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості в Києві в четвер.

"Це один із варіантів. Ми максимально відкриті для всіх", - додав він.

Як уточнив Ю.Бровченко, на сьогодні реалізація планів щодо створення в Україні боєприпасного виробництва здійснюється у кількох напрямах. "По-перше, організацією складального виробництва опікуватиметься Міноборони на своїх потужностях - це один напрям", - сказав він.

Водночас, зазначив заступник міністра, вже розпочато роботу з організації виробничої кооперації з боєприпасної тематики за участю держконцерну "Укроборонпром". "На сьогодні ми вже підписали договори на підготовку виробництва великокаліберних боєприпасів на одному з підприємств "Укроборонпрому", - повідомив він. Крім того, кооперація з виробництва дрібнокаліберних боєприпасів також уже організована на потужностях НВО "Форт" (Вінниця), нагадав Ю.Бровченко.

За словами заступника міністра, організація боєприпасного виробництва у рамках замкнутого циклу на одному підприємстві недоцільна. "Йдеться про галузеву кооперацію за участю ключових гравців української боєприпасної галузі", - уточнив він.

Як повідомлялося, влітку британська Stiletto Systems в альянсі з канадською MAGNUM озвучили готовність щодо участі в можливому тендері МЕРТ зі створення в Україні нового виробництва боєприпасів. Британсько-канадський альянс готовий забезпечити протягом двох років проектування і будівництво заводу з виробництва стрілецьких та артбоєприпасів калібром від 5,45 до 152 мм потужністю до 100 млн набоїв на рік.

Уточнюючи в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-України" бачення британсько-канадським альянсом оптимальної схеми фінансування дорогого проекту, голова "Stiletto-Україна" Роман Карпенко зазначив: "З огляду на складне фінансове становище в Україні вважаємо за можливу співпрацю приватних компаній із Міністерством оборони, де основним замовником на військові боєприпаси є саме міністерство".

Підписаний у квітні 2017 року військовими відомствами України та Канади меморандум про співпрацю у сфері оборони, визначає, зокрема, наміри сторін щодо співпраці у сфері розроблення та виробництва оборонної продукції, і розглядається як основ для переведення двосторонньої ВТС на новий рівень.

Британська Stiletto Systems Ltd. спеціалізується на розробленні боєприпасів і стрілецької зброї. Закріплені у звіті ЦНДІ ОВТ ЗСУ підсумки проведених у 2016 році випробувань українськими військовими бронебійних боєприпасів Stiletto підтверджують перевагу їхніх характеристик над представленими на ринку американськими та європейськими зразками: кулі калібру 5,45 мм здатні вражати бронежилети 6-го класу захисту, а також легку бронетехніку противника. Постачання документації на виробництво боєприпасів Stiletto включене в єдиний пакет документів із будівництва патронного заводу для інозамовника.

Президент Петро Порошенко в липні озвучив плани щодо будівництва в Україні нового боєприпасного заводу за стандартами НАТО. Закріплене указом президента №183/2017 від 11 липня рішення РНБО про дофінансування сектора безпеки і оборони в 2017 році передбачає спрямування 1,4 млрд грн на закупівлю і виробництво боєприпасів за лінією спецфонду за рахунок коштів спецконфіскації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА