08:17 30.09.2017

Міністр освіти Латвії підтримав мовну норму української мови "Про освіту"

2 хв читати

Міністр освіти і науки Латвії Карліс Шадурскіс зазначає обґрунтованість положень мовної статті нового українського закону "Про освіту", повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Кроки України щодо забезпечення передумов для вивчення державної мови в системі освіти є зрозумілими", - заявив К.Шадурскіс під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, який ознайомив його з основними положеннями закону.

На прикладі досвіду Латвії він наголосив на важливості створення передумов для школярів отримати необхідні знання державної мови і не бути дискримінованими на ринку праці своєї країни.

П.Клімкін у свою чергу зазначив інтерес України до запозичення латвійського досвіду функціонування системи освіти з використанням мов національних меншин.

Як повідомлялося, 28 вересня закон "Про освіту" вступив в силу. Закон, серед іншого, визначає, що мовою освітнього процесу у навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньою програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною, англійською, інших офіційних мовах Європейського Союзу. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.

Міністерство закордонних справ Угорщини заявило 26 вересня про намір країни блокувати зближення України і ЄС через закон про освіту.

Міністерство освіти і науки України направило до Ради Європи лист, в якому заявило про намір відправити на експертизу до Європейської комісії за демократію через право ("Венеціанська комісія") статтю про мову навчання закону "Про освіту"

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА