19:25 30.09.2017

У Запоріжжі невідомі в балаклавах побили учасників Фестивалю Рівності

2 хв читати
У Запоріжжі невідомі в балаклавах побили учасників Фестивалю Рівності

У Запоріжжі люди в масках побили учасників Фестивалю Рівності, в якому брали участь представники ЛГБТ.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в суботу ввечері біля входу в запорізький арт-центр "LOFT Млин", де проходив Фестиваль Рівності за участю представників сексуальних меншин, відбулися зіткнення поліції з групою молодих людей в масках і балаклавах.

За словами організаторів Фестивалю Рівності, кілька десятків радикалів стояли біля будівлі, де проходив захід, вели себе агресивно по відношенню до гостей фестивалю - "розбризкували на людей газ з балончиків, а також деяких з них били руками і ногами".

Наразі стало відомо, що в ситуацію втрутилася поліція, яка відтіснила нападників від будівлі, де проходить фестиваль. Як розповіли агентству в поліції, нині затримано близько 7 осіб, які брали участь у побитті людей. Вони доставлені до Комунарського райвідділу поліції.

Офіційно поліція поки не коментує того, що сталося. Також не відома точна кількість гостей фестивалю, які постраждали від радикалів. У соцмережах з'явилися фотографії кількох побитих.

Решта нападників розбіглися. Але через деякий час деякі молоді люди знову повернулися до будівлі в арт-центру "LOFT Млин. Поліція контролює ситуацію.

Фестиваль Рівності проходить в Запоріжжі другий рік поспіль. За словами організаторів - на фестивалі піднімаються питання насильства в сім'ях, гендерної дискримінації, а також порушення прав людей з обмеженими можливостями, представників ЛГБТ і національних меншин.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА