20:41 30.09.2017

В Україні почав роботу перший завод з виробництва штучних футбольних полів

2 хв читати
В Україні почав роботу перший завод з виробництва штучних футбольних полів

Федерація футболу України запустила перший в Україні завод з виробництва високотехнологічного штучного покриття для мультиспортивних майданчиків і професійних футбольних полів.

Як повідомив під час презентації підприємства, яке розташоване біля села Мартусівка Бориспільського району Київської області президент ФФУ Андрій Павелко, ТОВ "ФФУ Продакшн" повністю належить федерації, яка стала першою в світі футбольною асоціацією, яка володіє таким заводом.

"Для будівництва цього заводу не було використано жодної гривні з державного бюджету або якісь кредитні кошти. Він є власністю Федерації футболу України, а значить кожного громадянина нашої країни, який любить і підтримує футбол", - підкреслив президент ФФУ.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган зазначив, що регіон стане першим замовником полів у ТОВ "ФФУ Продакшн". За його словами, в області планується створити 6 повноформатних полів, зокрема, в Обухові, Василькові, Рокитному, Славутичі та Борисполі. 30% фінансування візьме на себе бюджет області, 30% - обласна федерація футболу і ще 40% - місцеві бюджети.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко зазначив, що місцевим радам слід використовувати додаткові кошти, отримані в результаті децентралізації, в тому числі, на розвиток спортивної інфраструктури.

Потужності заводу "ФФУ Продакшн" складають близько 700 тис. кв. м покриття на рік. У разі необхідності їх можна збільшити до 2 млн кв. м. Таким чином, нині підприємство може виробити за рік близько 100 повнорозмірних полів або більше 700 майданчиків для міні-футболу формату 42 на 22 м.

Воно буде працювати на обладнанні датської компанії Campen Machinery A / S і британської Tufting Machinery Services, і є екологічно чистим виробництвом.

Технологія виготовлення полів належить німецькій компанії Polytan, яка з 1969 року є одним зі світових лідерів у цій сфері. З 2003 року концерн бере участь в програмі якості ФІФА для штучних полів, в сезоні 2011-2012 років отримав рекомендації ФІФА, а в 2015 році був сертифікований головним органом світового футболу.

У 150 країнах світу існує вже понад 7 тис. полів з покриттям Polytan. На цих штучних полях тренується понад 100 професійних футбольних клубів. Серед них "Барселона", "ПСЖ", "Баварія", "Шальке", "Базель". Це покриття використовується на Олімпійських стадіонах в Лондоні і Амстердамі, на "Стад де Свісс" в Берні і "Сент Якоб-Парк" у Базелі, на стадіоні "BC Place" у Ванкувері.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА