11:46 01.10.2017

США направляють авіаносну ударну групу до берегів Північної Кореї

3 хв читати
США направляють авіаносну ударну групу до берегів Північної Кореї

Пентагон направить у середині жовтня авіаносну ударну групу ВМС США, на чолі з атомним авіаносцем "Рональд Рейган", до східного узбережжя КНДР для проведення спільних з кораблями ВМС Південної Кореї навчань, повідомив південнокорейським ЗМІ на умовах анонімності представник Міноборони Республіки Корея.

"Ми ведемо консультації зі США щодо плану дій авіаносної ударної групи, на чолі з атомним авіаносцем "Рональд Рейган", у Східному морі (Японською – ІФ) приблизно 15 жовтня", – сказав південнокорейський військовий.

Авіаносець "Рональд Рейган" (CVN-76) супроводжуватимуть кілька бойових кораблів, що входять до складу його авіаносної ударної групи, яка базується на військово-морській базі Йокосука в Японії, зокрема ракетний крейсер, есмінець, оснащений системою протиракетної оборони "Іджіс", здатної збивати будь-які північнокорейські балістичні ракети, а також ударна атомна субмарина, оснащена крилатими ракетами "Томагавк".

У рамках навчань кораблі ВМС США і Південної Кореї потренуються у виявленні запусків, відстеженні траєкторій польотів і перехопленнях північнокорейських балістичних ракет.

Між тим, представник Командування американських збройних сил у Республіці Корея сказав, що остаточна дата прибуття авіаносця "Рональд Рейган" до берегів КНДР поки що не визначена.

"Найімовірніше, він візьме участь у навчаннях 20 жовтня. Остаточний графік поки що не визначено, все залежить від ситуації. Крім того, передбачається заходження авіаносця з візитом в південнокорейський порт Пусан", – сказав американський військовий представник.

Південнокорейські ЗМІ зазначають, що навчання відбудуться на тлі різкої ескалації напруженості на Корейському півострові у зв'язку з нещодавніми ракетними та ядерними випробуваннями КНДР.

У минулі вихідні кілька стратегічних бомбардувальників В-1В ВПС США у супроводі винищувачів здійснили демонстративні польоти над акваторією Японського моря біля східного узбережжя Північної Кореї. Пхеньян пообіцяв у разі чергового наближення американських літаків до берегів країни збивати їх.

Між тим, як повідомлялося, південнокорейська і американська розвідки в останні дні зафіксували вивезення балістичних ракет із центру досліджень і розробок ракетної техніки, розташованого в районі Саним-дон на півночі Пхеньяна, в район стартових позицій. Передбачається, що ними є або балістичні ракети середнього радіусу дії "Хвансон-12", або міжконтинентальні балістичні ракети "Хвансон-14", які виробляють на цьому підприємстві.

Південнокорейська влада вважає, що КНДР може піти на черговий провокаційний запуск балістичних ракет у річницю заснування правлячої Трудової партії Кореї, яку відзначатимуть 10 жовтня.

Минулого тижня міністр закордонних справ КНДР Лі Ен Хо заявив у Нью-Йорку, що у відповідь на американські погрози лідер Північної Кореї Кім Чен Ин може провести випробування термоядерного боєзаряду в акваторії Тихого океану.

У Південній Кореї не виключають, що це може бути зроблено під час запуску північнокорейської ракети, оснащеної ядерною боєголовкою.

У п'ятницю Тихоокеанське командування США також повідомило, що Сполучені Штати та Південна Корея провели перші спільні навчання сил протиракетної оборони ближнього радіусу дії на території Республіки Корея.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА