16:39 01.10.2017

Набуло чинності збільшення безмитних квот на постачання до ЄС низки найменувань сільгосппродукції

3 хв читати
Набуло чинності збільшення безмитних квот на постачання до ЄС низки найменувань сільгосппродукції

Президент України Петро Порошенко повідомив про набуття з 1 жовтня чинності збільшення безмитних квот на постачання в ЄС української сільськогосподарської продукції.

"Відсьогодні вступають у дію автономні торговельні преференції для України, які є додатковими до Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. Це означає збільшення обсягів сільськогосподарської продукції, яку Україна може експортувати до ЄС без сплати мита впродовж трьох років", – написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

При цьому він навів інфографіку, згідно з якою початкова безмитна квота на постачання меду в ЄС збільшена з 5 тис. додатково на 2,5 тис. тонн на рік, круп і обробленого зерна – з 6,3 тис. додатково на 7,8 тис. тонн, на виноградний і яблучний соки – з 10 тис. додатково на 500 тонн. Квоти на постачання вівса збільшено з 4 тис. тонн ще на 4 тис., кукурудзи – з 400 тис. тонн додатково на 625 тис. тонн, ячменю – з 250 тис. тонн на 325 тис. тонн, оброблених томатів – з 10 тис. на 3 тис., пшениці і пшеничного борошна – з 950 тис. тонн ще на 65 тис.

"Для нас це ще одне свідчення економічної і політичної підтримки ЄС і тих зусиль, які країна докладає для здійснення реформ", – зазначив П.Порошенко.

Як повідомлялося, 13 вересня в Європейському парламенті було ухвалено рішення про надання Україні додаткових торговельних преференцій на три роки. За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, торгового представника України Наталії Микольської, українські агровиробники зможуть скористатися додатковими квотами на безмитні поставки окремих видів сільгосппродукції в ЄС з 1 жовтня 2017 року, по зернових культурах – з 1 січня 2018 року.

Підписаний регламент надає додаткові нульові тарифні квоти для українського меду – 2,5 тис. тонн, кукурудзи та борошна з неї – 650 тис. тонн, ячменю і борошна з нього – 350 тис. тонн, пшениці та борошна – 65 тис. тонн. Крім того, збільшується квота на ячмінну крупу – 7,8 тис. тонн, овес – 4 тис. тонн, перероблені томати – 3 тис. тонн і виноградний сік – 500 тонн.

Відповідний законодавчий акт передбачає також повну лібералізацію імпорту з України деяких товарів, зокрема взуття, мідних і алюмінієвих виробів, певних видів електронної апаратури.

Україна може без мит поставляти в Євросоюз 36 товарних позицій у межах затверджених обсягів тарифних квот. Квоти на поставки яловичини становлять 12 тис. тонн, молока, йогуртів, кисломолочних продуктів – 8 тис. тонн сухого молока – 1,5 тис. тонн, вершкового масла – 1,5 тис. тонн, яєчних продуктів – 1,5 тис. тонн, яєць – 3 тис. тонн, свинини – 40 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА