11:24 03.10.2017

"Нафтогаз": Секретаріат Енергоспівтовариства підтримав план внутрішньої реорганізації "Укртрансгазу"

2 хв читати
"Нафтогаз": Секретаріат Енергоспівтовариства підтримав план внутрішньої реорганізації "Укртрансгазу"

Секретаріат Енергетичного Співтовариства схвалив план внутрішньої реорганізації ПАТ "Укртрансгаз" шляхом створення в його структурі філії "Оператор ГТС України", повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України" у вівторок.

"Пропонована внутрішня реструктуризація - це дуже правильний і перший реальний крок у напрямку відділення оператора ГТС, який ми бачимо з української сторони. Цей крок роблять люди, які краще за інших орієнтуються у процесі, і це допоможе уряду належним чином завершити виділення оператора", - цитує прес-служба НАК главу Секретаріату ЕС Янеша копача.

У "Нафтогазі" зазначають, що реорганізація є практичним кроком до виділення функції оператора ГТС, передбаченому урядовою постановою №496 від 1 липня 2016 року. В цій філії будуть сконцентровані всі бізнес-процеси, активи і фахівці, необхідні і достатні для забезпечення транспортування природного газу по території України. Після повного юридичного відділення від "Нафтогазу" цей підрозділ зможе пройти сертифікацію оператора ГТС відповідно до вимог ЄС.

"Транзит до Європи і транспортування газу до українських споживачів не можна зупинити й на день, це відповідальність всіх учасників процесу. Щоб виділення оператора з групи "Нафтогаз" пройшло максимально гладко для споживачів, ми підготували план практичних кроків, який заснований на успішному досвіді інших країн. Саме ці кроки підтримав Секретаріат", - зазначив глава правління НАК Андрій Коболєв.

За даними прес-служби, запропонований підхід став результатом багатомісячної роботи фахівців "Нафтогазу", "Укртрансгазу", експертів міжнародної консалтингової компанії PwC, яка має великий досвід з проведення аналогічних проектів у Польщі, Німеччині та Греції. Це рішення було також погоджено наглядовою радою "Нафтогазу".

Як повідомлялося, "Нафтогаз" наприкінці вересня 2017 року ухвалив рішення про створення філії "Укртрансгазу" з функціями оператора ГТС. Філія створюється для забезпечення виконання функцій оператора ГТС згідно з планом реструктуризації НАК "Нафтогаз України" із метою відокремлення діяльності з транспортування і зберігання газу, затвердженим постановою Кабміну №496 від 1 липня 2016 року.

На сьогодні бачення менеджменту "Нафтогазу" і Кабміну, зокрема, розходяться в питанні, чи потрібно включати підземні сховища до переліку майна, переданого новому оператору ГТС.

В середині червня 2017 року Кабмін затвердив перелік і план передачі матеріальних активів газотранспортної системи від "Укртрансгазу" в ПАТ "Магістральні газопроводи України". За рішенням уряду, майно, що використовується наразі "Укртрансгазом" для транспортування газу, має бути передане "МГУ" протягом 30 днів з моменту набуття чинності остаточного рішення Стокгольмського арбітражу в суперечці між "Нафтогазом України" і "Газпромом" щодо транзитної угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА