19:46 06.10.2017

Влада Каталонії оголосила офіційні результати референдуму: за незалежність - 90,18% за явки в 43%

1 хв читати
Влада Каталонії оголосила офіційні результати референдуму: за незалежність - 90,18% за явки в 43%

Влада іспанського автономного співтовариства Каталонія в п'ятницю оприлюднила офіційні результати голосування на референдумі про незалежність регіону від Іспанії, повідомляють західні ЗМІ.

"За" незалежність віддали голоси 90,18% тих, хто голосував, а "проти" виступили 7,83% виборців. Ще 1,98% вважали за краще не писати нічого на бланку для голосування.

Водночас явка становила 43%.

ЗМІ уточнюють, що за незалежність виступили 2 млн 44 тис. 38 осіб з тих, хто проголосував 2 млн 286 тис. 217 виборців.

1 жовтня в Каталонії відбувся референдум про незалежність, який фактично зірвали правоохоронні органи Іспанії, він супроводжувався масовими заворушеннями, що призвели до численних постраждалих. Конституційний суд Іспанії визнав голосування невідповідним конституції.

Тим часом місцеві політики, які виступають за незалежність регіону, планують у понеділок, 9 жовтня, розпочати пленарну сесію парламенту Каталонії для обговорення наслідків референдуму.

У свою чергу представник глави виконавчої влади Каталонії Карлеса Пучдемона раніше в п'ятницю оголосив, що К.Пучдемон намір прибути на плановану пленарну сесію парламенту Каталонії у вівторок, 10 жовтня, щоб обговорити поточну політичну ситуацію.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА