12:37 09.10.2017

Замовником убивства Вороненкова був підконтрольний ФСБ колишній цивільний чоловік Максакової

2 хв читати
Замовником убивства Вороненкова був підконтрольний ФСБ колишній цивільний чоловік Максакової

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що замовником вбивства колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова був підконтрольний ФСБ Росії кримінальний авторитет Володимир Тюрін, колишній цивільний чоловік Марії Максакової.

"Фактичним замовником убивства, за інформацією головного управління розвідки Міністерства оборони України, підтвердженої слідством столичної прокуратури, став підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Тюрін Володимир Анатолійович, громадянин Російської Федерації", - сказав він на брифінгу в Києві в понеділок.

За словами генпрокурора, слідство переконане, що вбивство Д.Вороненкова пов'язане з його свідченнями про присутність російських військ на території України і в справі про державну зраду екс-президента В.Януковича.

"Ці дії (дача свідчень в Україні - ІФ.) Вороненкова призвели до стурбованості вищих кіл Кремля, і за точно встановленою версією слідства керівництво ФСБ спільно з керівниками кримінального світу Росії підготували дії щодо вбивства або усунення, з їх точки зору, надзвичайно цінного свідка", - додав Ю.Луценко

За його словами, щоб не допустити цих свідчень Д.Вороненкова в українських і міжнародних судах, представники російських спецслужб "підготували план його фізичного знищення як свідка".

Генпрокурор зазначив, що у В.Тюріна були й особисті мотиви усунення Д.Вороненкова.

"Замовник мав особисті мотиви для вбивства - 8 років тому він був цивільним чоловіком Максакової, яка, як відомо, на момент вбивства була дружиною пана Вороненкова", - уточнив генпрокурор.

Він так само додав, що В.Тюрін погодився на вбивство в обмін на преференції з боку спецслужб РФ щодо здійснення контролю кримінальних угруповань на території Росії і країн СНД.

Як повідомлялося, Д.Вороненков був убитий в центрі Києва 23 березня. Вбивця Павло Паршов був поранений охоронцем екс-депутата і згодом помер у лікарні.

У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Ярослав Левенець, з 2012 року - в розшуку за економічні злочини. У співучасті у вбивстві також підозрюється Ярослав Тарасенко, він був затриманий 16 липня.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко на початку вересня заявив, що замовник вбивства Д.Вороненкова перебуває на території РФ і має активні контакти зі злочинними колами і спецслужбами.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА