17:34 09.10.2017

У Черкаській міськраді та на об'єктах незавершеного будівництва проведено обшуки

2 хв читати
У Черкаській міськраді та на об'єктах незавершеного будівництва проведено обшуки

Правоохоронці провели 6 жовтня обшуки в департаментах Черкаської міської ради, на об'єктах незавершеного будівництва та в деяких товариствах і приватних підприємствах Черкас у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату бюджетних коштів.

Як повідомляє в понеділок прес-служба прокуратури Черкаської області, справу порушено за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів під час закупівлі товарів і послуг за бюджетні кошти, надання посадовими особами Черкаської міськради незаконних дозволів на будівництво багатоповерхових будинків і самовільного виконання приватними підприємствами будівельних робіт, що завдало значної шкоди державним інтересам. Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.

Санкціоновані судом обшуки проводилися в департаменті архітектури, містобудування та інспектування, а також у департаменті житлово-комунального комплексу Черкаської міськради, крім того, на об'єктах незавершеного будівництва та в деяких товариствах і приватних підприємствах обласного центру.

"За результатами обшуків у службових кабінетах зазначених департаментів правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, зокрема щодо будівництва об’єктів житлової забудови земельної ділянки, а на територіях незавершеного будівництва – будівельну техніку для подальших експертних досліджень і встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень", - інформує прес-служба.

Слідчі та процесуальні керівники вживають заходів для встановлення повного кола фізичних і юридичних осіб, причетних до розтрати та привласнення бюджетних коштів. Хід розслідування справи контролює керівництво прокуратури Черкаської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА