13:26 10.10.2017

"Укравтодор" планує з’єднати автобаном Львів та Будапешт

2 хв читати
"Укравтодор" планує з’єднати автобаном Львів та Будапешт

 Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") має намір реалізувати проект нового автобана Львів-Будапешт через КПП "Дийда".

Як повідомила прес-служба агентства, у рамках реалізації цього проекту "Укравтодор" спільно зі Світовим банком розпочали підготовку pre-feasibility study проекту будівництва (реконструкції) дороги I категорії Львів-Мукачево.

Як зазначає "Укравтодор", ця дорога стане основною артерією для експорту українських товарів до країни Східної та Південної Європи і транзитним коридором міжнародної торгівлі через Україну з Білорусі та країн Прибалтики до країн Східної та Південної Європи, а також забезпечить стале сполучення Закарпаття з іншими регіонами України.

Наразі дорога М-06 з Мукачева до Львова проходить через складний гірський рельєф, а отже, проїзд нею займає близько трьох з половиною годин. Новий автобан скоротить час у дорозі до двох годин.

Підготовка pre-feasibility study проекту передбачає розробку оптимальної концепції нового маршруту із пропозиціями щодо реконструкції наявних ділянок дороги та/або будівництва нових, а також визначення вартості проекту відповідно до обраної концепції.

Нова автомагістраль поєднає Львів з угорським автобаном М-3 Будапешт-Н’їредьгаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

"Укравтодор" нагадує, що цього року розпочато проектування нової автомобільної дороги I категорії від міста Мукачево до КПП "Дийда". Ця ділянка дороги має спростити транспортне сполучення між Україною та Угорщиною, а також зняти навантаження з контрольно-пропускного пункту "Чоп-Захонь", на який наразі припадає основна частина вантажних автомобільних перевезень.

У перспективі новий автобан Львів-Мукачево буде поєднуватися зі словацьким автобаном R-2, що забезпечить його зв'язок із системою швидкісних доріг Словаччини, Чехії, Німеччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА