14:35 10.10.2017

Турчинов про інцидент з українськими прикордонниками: Необхідна системна оборона українсько-російського кордону

2 хв читати
Турчинов про інцидент з українськими прикордонниками: Необхідна системна оборона українсько-російського кордону

Україна вимагає повернути прикордонників, захоплених російською стороною на сумській ділянці українсько-російського кордону, наголошує секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"З одного боку, з терористами не проводять переговорів, але, з іншого боку, ми, безумовно, вимагаємо повернути прикордонників, яких захопила російська сторона", - сказав він журналістам у вівторок у Києві на 14-й міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека- 2017".

За словами секретаря РНБО, необхідно не лише посилити контроль над державним кордоном, але й оборону.

"Цей випадок свідчить про те, що нам потрібна системна оборона українсько-російського кордону, тому що такі провокації можуть бути в будь-якій точці цього кордону", - висловив припущення О.Турчинов.

Як повідомлялося, 3 жовтня двоє співробітників Держприкордонслужби України зникли в Сумській області неподалік від кордону з РФ. Пізніше РФ офіційно підтвердила затримання двох українських прикордонників. Український консул отримав відмову в розмові з затриманими з поясненнями, що ще не встановлені їхні особи.

Російська сторона погодилася на прикордонно-представницьку зустріч з приводу долі затриманих прикордонників. У рамках цієї зустрічі представники російської сторони вручили протокол про зустріч без відповідей на її запитання, українська сторона, в свою чергу, письмово висловила протест.

Затримання російською стороною двох українських прикордонників Сумського загону могло бути здійснено силою, є оперативна інформація, що проти них у РФ уже відбувся суд, заявив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"За оперативною інформацією у РФ проти українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувася за двома статтями: по незаконний перетин кордону і злісну непокори співробітникам правоохоронного органу. Рішення суду - утримання два місяці під вартою. Ці обставини наштовхують на думку про те, що наших військовослужбовців захопили силою, а той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула, лише це підтверджує", - написав О.Слободян на своїй сторінці в соцмережі Facebook 9 жовтня за підсумком зустрічі.

Він зазначив, що на офіцерів, швидше за все, чиниться психологічний тиск, а також не виключив, що могла бути фізична боротьба на кордоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА