17:55 10.10.2017

У Київському СІЗО завдяки МКЧХ відкрилася аптека з необхідним переліком ліків для ув'язнених

1 хв читати
У Київському СІЗО завдяки МКЧХ відкрилася аптека з необхідним переліком ліків для ув'язнених

Перша аптека, облаштована й оснащена ліками для заарештованих та ув'язнених, відкрилася в Київському СІЗО (Лук'янівський ізолятор) завдяки фінансовій підтримці Міжнародного комітету Червоного хреста (МКЧХ).

"Це перша з десяти аптек, яку відкрито з допомогою та за підтримки Червоного Хреста. Загалом у СІЗО України буде обладнано десять аптек", - сказав заступник міністра юстиції України Денис Чернишов на брифінгу під час відкриття аптеки у вівторок.

За його словами, зусиллями МКЧХ в аптеці ізолятора було зроблено ремонт і закуплено необхідні ліки, насамперед для лікування серцево-судинних захворювань.

"Усе було зроблено за рахунок Червоного Хреста, приблизно 500 тис. грн пішло на ремонт, облаштування аптеки та ліки. Ліки підуть на лікування і підтримку людей, які перебувають у СІЗО", - пояснив заступник міністра.

Він зазначив, що раніше МКЧХ лише моніторив ситуацію в слідчих ізоляторах, а тепер уперше надав безпосередню допомогу. Він уточнив, що ліки надаватимуться заарештованим та ув'язненим на безоплатній основі.

"Сподіваюся, що ми розширюватимемо співпрацю... У недалекому майбутньому ми обладнаємо в Київському СІЗО і лабораторію", - сказав Д.Чернишов.

Він нагадав, що нещодавно МКЧХ профінансував курси підвищення кваліфікації співробітників медичної сфери пенітенціарної системи України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА