07:22 11.10.2017

Суд обрав як запобіжний захід екс-віце-меру Одеси Цвірінько, що проходить у справі про пожежу в таборі "Вікторія" особисте зобов'язання

2 хв читати
Суд обрав як запобіжний захід екс-віце-меру Одеси Цвірінько, що проходить у справі про пожежу в таборі "Вікторія" особисте зобов'язання

Приморський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання колишньому заступнику міського голови Одеси, яку підозрюють у службовій недбалості, що спричинила загибель дітей в таборі "Вікторія" (ч. 2 ст. 367 КК України).
Як повідомила прес-служба прокуратури Одеської області, наглядове відомство клопотало про поміщення колишньої чиновниці під цілодобовий домашній арешт. Після рішення суду першої інстанції в прокуратурі вивчають можливість оскарження цього рішення в апеляційному порядку.
Як повідомлялося, на початку жовтня слідчі прокуратури Одеської області вручили повідомлення про підозру колишньому віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько в рамках розслідування обставин пожежі в дитячому таборі "Вікторія", в результаті якого загинуло троє дітей.
Раніше мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про звільнення віце-мера з гуманітарних питань З.Цвірінько після пожежі в таборі "Вікторія". У документі, підписаному 19 вересня 2017 року, зазначено, що чиновницю звільнили з посади за власним бажанням "у зв'язку з виходом на пенсію".
Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 52 дитини.
Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.
Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якими ідентифіковані останки всіх трьох дівчаток.
В рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі і загибелі дітей підозри вже були пред'явлені директору табору Петросу Саркисяну (наразі він заарештований) і відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народних депутатів Мустафи Найєма і Григорія Шверка).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із Бербок постачання комплексів ППО

У Херсоні внаслідок обстрілу постраждав підліток - голова міськадміністрації

Київська влада розгляне питання усунення Булгакова з публічного простору після формування УІНП остаточної позиції щодо нього - відповідь на петицію

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

У засіданні ВР оголошено перерву - Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА