08:08 11.10.2017

Роботи на Поштовій площі тривають за графіком будівництва і не несуть загрози археологічним розкопкам

2 хв читати
Роботи на Поштовій площі тривають за графіком будівництва і не несуть загрози археологічним розкопкам

 Будівельні роботи на Поштовій площі в Києві ведуться згідно з графіком і не несуть загрози археологічним розкопкам, повідомили в Київській міській державній адміністрації.
"Роботи над створенням музею на Поштовій площі і друга черга будівництва в складі проекту реконструкції транспортної розв'язки на Поштовій площі тривають за графіком будівництва з дотриманням всіх будівельних норм і ГОСТів", - цитують слова заступника голови КМДА Олександра Спасибко на сайті мерії у вівторок.
"Роботи по збереженню, дослідженню, консервації та музеєфікації ділянки прибережного кварталу XI-XII століть здійснюються за планом. Приступили до підготовчих робіт по влаштуванню плити перекриття на позначці 100,13, яка забезпечує жорсткість і стійкість конструкцій об'єкта. Роботи виконуються методом" up-down ". Зараз ведуться археологічні розкопки на позначці 100,13, як і передбачено проектом", - додав заступник голови мерії.
Він також зазначив, що існують тактичні питання щодо дотримання відповідного балансу між будівельними і археологічними роботами, метою яких є збереження культурної спадщини.
"Ці питання вирішуються в робочому порядку. Замовник робіт і інвестор спільно напрацьовують технічні рішення, які забезпечать повноцінне проведення археологічних досліджень. Роботи з влаштування плити перекриття жодним чином не заважають проводити розкопки", - підкреслив заступник голови КМДА.
Він також повідомив, що роботи з будівництва об'єкта багатофункціонального призначення на Поштовій площі ведуться за проектом, розробленим на замовлення інвестора ТОВ "Хенсфорд-Україна" генеральною проектною організацією ТОВ "Проектні системи ЛТД" при безпосередній участі ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій" , з дотриманням всіх будівельних норм і ГОСТів.
На замовлення інвестора ТОВ "Хенсфорд-Україна" генеральною проектною організацією ведеться авторський нагляд за дотриманням проектних рішень при будівництві.
Відзначається, що при виконанні робіт ведеться моніторинг за станом прилеглих до будівництва об'єкта споруд геодезистами ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій".
"За інформацією інституту, моніторинг показує, що об'єкт знаходиться в належному технічному стані", - підкреслив О.Спасибко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА