18:46 11.10.2017

Прокуратура оскаржить постанову про підвищення тарифів на воду та водовідведення в Харкові

2 хв читати
Прокуратура оскаржить постанову про підвищення тарифів на воду та водовідведення в Харкові

 Харківська місцева прокуратура №2 звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою визнати нечинною постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 25 липня 2017 року про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для жителів Харкова.

"Документ, за яким змінено тарифи на водопостачання і водовідведення, введено в дію всупереч визначеній нормативно-правовими актами процедурі реєстрації такої категорії постанов", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

В інформації зазначається, що, відповідно до законодавства, рішення НКРЕКП є нормативно-правовими актами, підлягають обов'язковій державній реєстрації.

"Державна реєстрація нормативно-правового акта полягає у проведенні правової експертизи на відповідність Конституції та іншим законодавчим актам України, Конвенції про захист прав людини та основних свобод, антикорупційної експертизи.

Однак, усупереч законам, постанову НКРЕКП не зареєстровано в Міністерстві юстиції, не внесено до Єдиного державного реєстру, реєстраційний номер не присвоєно", - йдеться в повідомленні.

27 липня НКРЕКП ухвалила постанову, що встановлює нові тарифи на холодну воду та водовідведення в Харкові.

Відповідно до інформації, розміщеної на сайті "Харківводоканалу", з 14 серпня нові тарифи набули чинності. Тариф на холодну воду для населення зріс з 7,932 грн за куб. м до 8,616 грн за куб. м, на водовідведення - з 4,272 грн за куб. м до 4,776 грн за куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА