07:35 12.10.2017

Росія використовувала програми Касперського для "шпигунства"

2 хв читати
Росія використовувала програми Касперського для "шпигунства"

Російський уряд використовував програми "Лабораторії Касперського" для пошуку "секретних даних" на комп'ютерах по всьому світу. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела, обізнані з ситуацією.

Як стверджують співрозмовники видання, "програма регулярно шукала на встановлених комп'ютерах такі терміни, як "цілком таємно", які могли бути написані на засекречених урядових документах, а також секретні кодові назви урядових програм США".

"На основі того, що робить програмне забезпечення, не існує способу (злому), про який Касперський міг би не знати", - заявив один з джерел газети. Американські спецслужби провели експеримент, який привів чиновників до подібних висновків, уточнює газета.

The Wall Street Journal наголошує, що число комп'ютерів, до яких отримала доступ програма, поки не відомо. Крім того, не зрозумілий і спосіб "крадіжки" будь-яких секретних матеріалів.

У західній пресі на тлі розслідування передбачуваного російського втручання у вибори в США згадувалися зв'язки "Лабораторії Касперського" з ФСБ. У жовтні The Wall Street Journal уточнював, що російські спецслужби дізналися про те, як фахівці Агентства національної безпеки США впроваджуються в киберсистеми інших країн, через антивірус "Касперського".

У "Лабораторії Касперського" ці звинувачення відкинули і назвали "необґрунтованими". У компанії відзначили, що "Лабораторія Касперського" не має зв'язків "ні з однією державою світу" в області сприяння кібершпіонажу. Сам Євген Касперський визнав підозри результатом політичної боротьби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА