08:09 15.10.2017

Польща виявила на самописці літака Качинського запис вибуху

1 хв читати
Польща виявила на самописці літака Качинського запис вибуху

Польська урядова комісія, що займається переглядом результатів розслідування катастрофи Ту-154 президента Леха Качинського, під час розшифровки даних бортових самописців встановила момент вибуху авіалайнера. Про це міністр національної оборони країни Антоній Мачеревич заявив під час зустрічі з представниками видання Gazeta Polskiej. Слова глави оборонного відомства цитує в суботу, 14 жовтня, Польське радіо (Polskie Radio).

"Ми виявили у записі одного з бортових самописців момент вибуху - він ідентифікований", - підкреслив Мачеревич. "Наразі ми займаємося його аналізом і винятком всіх можливостей іншої інтерпретації цього запису", - додав він.

Міністр нагадав про висновки, що містяться в раніше оприлюдненій доповіді комісії. "Ми визначили, що стався вибух, який в підсумку знищив літак", - підкреслив він, зазначивши, що є й інші подробиці аварії. "Зараз ми знаємо набагато більше", - додав Мачеревич.

Глава міністерства оборони зазначив, що до кінця весни наступного року буде представлений звіт, що містить інформацію не тільки про обставини катастрофи, але і про тих, хто, ймовірно, несе відповідальність за цю трагедію.
Члени урядової комісії почали працювати в лютому 2016 року. У квітні 2017-го вони висловили впевненість, що літак Качиньського почав розпадатися в повітрі ще до зіткнення з деревами на місці катастрофи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА