13:25 16.10.2017

ГПУ планує скоротити штат САП

2 хв читати
ГПУ планує скоротити штат САП

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що Генеральна прокуратура України має намір на 10% скоротити штат його відділу.

"Сьогодні ще дізнався, що в планах Генпрокуратури на 10% скоротити САП. Я написав листа про збільшення штату. Мені було відмовлено. Хоча в бюджеті 2017-2018 років розраховано на ту кількість, яку я прошу. З 45 посад хочуть на 5 осіб зменшити. Ще є 7 вакансій, тобто в нас залишиться тільки дві вакансії", - повідомив Н.Холодницький в інтерв'ю інтернет-виданню "Цензор.нет".

Він зазначив, що навантаження на співробітників САП за рік зросло в півтора разу. "На початок року було процесуальне керівництво в близько 300 провадженнях, наразі 508. І це не кажучи про судові розгляди! На цей рік на САП було передбачено 116 млн. Наступного буде 113 млн. Ми - єдиний правоохоронний орган, якому зменшили фінансування", - розповів керівник САП.

Водночас, за його словами, інших відділів Генпрокуратури, де є слідчі підрозділи, які мають бути ліквідовані, скорочення не стосується.

"20 листопада прокуратура втрачає слідство. Є висока ймовірність, що ці справи буде передано НАБУ і САП. Я розраховував провести конкурс цього року. Знав, що є кошти заплановані та вакансії. А тепер, повернувшись із відрядження, побачив, що нам не те що не додають, а ще хочуть скоротити п’ять посад. Ось так - ти ніби хочеш, як краще, а тебе рубатимуть", - розповів Н.Холодницький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА