16:41 16.10.2017

Слідчі НАБУ затримали одного з інвесторів "Трейд Коммодіті"

3 хв читати
Слідчі НАБУ затримали одного з інвесторів "Трейд Коммодіті"

Слідчі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали одного з інвесторів "Трейд Коммодіті" Володимира Трофименка, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на прес-службу компанії.

За інформацією видання, В.Трофименка в понеділок доставили до НАБУ на вул. Сурикова в Києві.

"Затримання Трофименка відбулося майже відразу після його спільної прес-конференції з іншим інвестором "Трейд Коммодіті" Андрієм Адамовським у понеділок уранці", - повідомляє видання.

Як повідомляє "Українська правда", на цій прес-конференції А.Адамовський заявив, що є інвестором "Трейд Коммодіті", але не акціонером.

"Хочу сказати, що ні я, ні пан Володимир Трофименко не є акціонерами "Трейд Коммодіті". Ми є просто її інвесторами, але фінансуємо різні проекти", - сказав він.

А.Адамовський висловив переконання, що всі дії менеджменту компанії були законними.

Бізнесмен також заперечує зв'язок із "Трейд Коммодіті" депутата Олександра Грановського.

"Я зараз читаю в ЗМІ про зв'язок Грановського з "Трейд Коммодіті"... Я категорично заперечую будь-який зв'язок Грановського з "Трейд Коммодіті". Грановський поняття не має, я впевнений, що компанія робить і чим займається", - заявив А.Адамовський.

У свою чергу захисник компанії "Трейд Коммодіті", екс-заступник генерального прокурора України Віталій Касько на прес-конференції заявив, що його клієнти нічого не порушували під час закупівлі палива Міністерством оборони України. "Закон дозволяє сторонам укладати додаткові угоди в разі коливання ціни на продукцію на ринку. Тим більше, укладення угоди з уточненням ціни відбувалося обопільно: і компанією, і Міністерством оборони", - заявив В.Касько.

Агентство "Інтерфакс-Україна" поки що не має офіційних підтверджень про затримання В.Трофименка.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2017 року детективи НАБУ затримали заступника міністра оборони України Ігоря Павловського та директора департаменту державних закупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за підозрою в причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів при закупівлі палива для Міністерства оборони.

Солом'янський районний суд Києва обрав І.Павловському та В.Гулевичу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що затримання в Міноборони та кримінальна справа пов'язані з компанією "Трейд Коммодіті", "за якою стоїть партнер і сусід Грановського по офісу Адамовський (екс-співвласник ТРЦ Skymall Андрій Адамовський - ІФ)".

Керівник САП Назар Холодницький заявив, що загалом у рамках кримінального провадження затримано чотирьох осіб. "Ще двох", - сказав Н.Холодницький на брифінгу, відповідаючи на запитання, скільки ще людей затримано в рамках цієї справи, крім уже згадуваних двох. За словами прокурора, затримання було здійснено на робочих місцях підозрюваних "і відбулося спокійно".

За його словами, слідчі мають намір завершити розслідування цієї справи протягом 4 місяців. Н.Холодницький також зазначив, що цей злочин належить до категорії особливо тяжких, і покарання за нього передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА